Hlavní obsah

Luxusní jídlo z jednoho hrnce: Restované kuře s těstovinami a zeleninou

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Opakování je matka moudrosti: i ve všední dny si můžete uvařit teplou večeři z čerstvých surovin, a přitom v kuchyni nestrávit více než půl hodiny. A tentokrát ani neušpiníte skoro žádné nádobí!

Článek

Rádi při každodenním vaření šetříte čas, peníze i přírodu? Jedním z řešení jsou jídla z jednoho hrnce – při jejich vaření skoro nic neušpiníte, takže odpadne mytí nádobí a spotřeba vody, a jejich příprava je navíc zpravidla dost rychlá – než se tepelně upraví jedna část, pokrájíte si zbytek (v našem případě v pořadí maso-zelenina-česnek) a ještě stihnete prostřít stůl.

Těstoviny s kuřetem a paprikami z jednoho hrnce

Na 4-6 porcí potřebujete: 500 g kuřecích nebo krůtích prsou, lžičku mletého římského kmínu, 2 lžičky sladké papriky, lžičku sušeného česneku, ½ lžičky čerstvě mletého pepře, olivový olej, 1 velkou cibuli, 2 větší papriky, chilli papričku (lze vynechat), sůl, 4 stroužky česneku, balení drobnějších těstovin, 500 g pasírovaných rajčat, 250 ml mléka nebo smetany, 500 ml vody nebo vývaru, 1–2 balení mozzarelly

Postup: Maso pokrájejte na kousky o velikosti sousta a okořeňte římským kmínem, lžičkou papriky, sušeným česnekem a pepřem (toto můžete klidně udělat i den předem, koření se pak hezky vsákne do masa). Maso pak zprudka ve velké pánvi nebo hrnci dozlatova orestujte na troše oleje, vyndejte stranou, do výpeku přidejte lžíci oleje a opečte i na kousky pokrájenou cibuli, papriky a chilli papričku. Během pečení osolte, a když je zelenina měkká, zasypejte ji nasekaným česnekem, nechte chvilinku rozvonět a vše přendejte k masu. Do hrnce nalijte rajčatové pyré, mléko a vodu nebo vývar, osolte a vmíchejte druhou lžičku sladké papriky a těstoviny. Za občasného míchání 10 minut povařte, poté vmíchejte odložené maso a zeleninu, nechte ještě prohřát a případně dovařit těstoviny, a podávejte spolu s natrhanou mozzarellou.

Také patříte k zastáncům vaření v jednom hrnci, nebo máte výkonnou myčku či víceméně ochotné pomocníky?

Reklama

Načítám