Hlavní obsah

Krémy proti stařeckým skvrnám a popraskané kůži

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věnujete dostatečnou kosmetickou péči tváři a dekoltu, ale na ruce zapomínáte? Děláte chybu. Právě ruce prozradí váš věk jako první. Jak zpomalit jejich stárnutí?

Článek

Důvodů předčasného stárnutí rukou je celá řada. Nejčastěji je to nedostatečná ochrana kůže před účinky ultrafialového záření a malá hydratace. „Kůže na rukou je jemná a křehká, a tak má tendenci rychle stárnout. Proto byste o ni měli pravidelně pečovat regeneračními krémy a zajistit jimi pokožce dostatečnou hydrataci a výživu,“ radí MUDr. Iva Obstová, korektivní dermatoložka z Medicom Clinic.

Co má krém obsahovat?

Zaměřte se na složení krémů a pravidelnost jejich používání. „Ze složek doporučuji vitamin E, který má zklidňující a regenerační efekt. Skvělý účinek má také vitamin C, který přispívá k sjednocení barvy pleti a slouží i jako prevence proti pigmentovým skvrnám,“ uvádí dále Iva Obstová. Další účinné složky jsou například kyselina hyaluronová, kolagen, bambucké máslo či lecitin.

Pozor na pigmentové skvrny

S předčasným stárnutím rukou souvisí i stařecké či sluneční skvrny, které se nyní po létě mohly na vašich rukou objevit. Jsou zapříčiněny přílišným vystavováním rukou slunci bez dostatečné ochrany, v případě stařeckých skvrn se jedná spíše o genetiku či hormonální změny, jako je menopauza.

V takových případech se zaměřte na krémy, které nesou označení nejen anti-age, tedy omlazující, ale i anti-taches, tedy proti pigmentovým skvrnám. Jejich pravidelným používáním, ideálně dvakrát denně, docílíte zesvětlení a vyrovnání odstínu pokožky rukou.

Na hnědé flíčky

Některé krémy jsou vhodné k regeneraci pokožky na rukou a zároveň redukují množství pigmentových skvrn. Sjednocují odstín pleti a prosvětlují stařecké skvrny.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Biologique Recherche, Emulsion Mains PIGM 400, 75 ml, 1035 Kč; Nuxe, 75 ml, 550 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Yves Rocher, Riche Crème proti pigmentovým skvrnám, 50 ml, 339 Kč; Korres Hand Cream, 75 ml, 325 KčFoto: Archiv firem

Proti zrohovatělé a popraskané kůži

Se zvláště suchou pokožkou si poradí lékařská kosmetika v podobě silného exfoliačního krému s vitaminem E, který je vhodný pro zrohovatělou kůži na rukou, loktech nebo nohou. Druhý je hydratační krém, chránící navíc ruce proti popraskání a podráždění.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): NeoStrata, Problem Dry Skin Cream, 100 g, 650 Kč; Clarins, Hand and Nail Treatment Cream, 100 ml, 560 KčFoto: Archiv firem

Pro namáhané ruce

Jsou vaše ruce hodně namáhané? Pak jsou pro vás ideální tyto regenerační krémy, které ochrání vrchní bariéru pokožky, redukují začervenání a zjemňují. Snižují také pnutí pokožky, kterou ihned osvěží.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): La Roche-Posay, Cicaplast, 50 ml, 199 Kč; Sensai, Cellular Performance Standard 100 ml (prodává Notino), 1393 KčFoto: Archiv firem

S kozím mlékem

Syrovátka z kozího másla skvěle regeneruje a zvláčňuje ruce a zároveň pokožku hydratuje, zjemňuje a navrací jí přirozenou pružnost. Krémy vyživují dobře i nehtové lůžko a zpevňují nehty.

„Krém naneste na ruce před spaním, do rána uvidíte rozdíl. Budou jemné a hebké díky syrovátce a máslu z kozího mléka,“ slibuje Ing. Jitka Poláková, ředitelka kosmetiky Capri.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Capri, La Chèvre, 100 g, 201 Kč; Vivapharm, 100 ml, 69 KčFoto: Archiv firem

A jakou péči věnujete svým rukám vy?

Načítám