Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Krevety se už dnes celkem běžně nacházejí na jídelníčků mnoha středoevropanů. Pokud se stále bojíte jejich přípravy, tak vězte, že opravdu není čeho. Pamatujte jen na to, že čím kratší tepelná úprava, tím lépe!

10 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 400 g loupaných krevet
    2
  • 2 ks zelené papriky
Marináda
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z ingrediencí na marinádu si nejprve připravte směs, ve které oloupané krevety marinujte nejméně tři hodiny. Poté je po dvou střídavě s paprikou napichujte na párátka a z každé strany asi tři minuty grilujte na alobalovém tácu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie785,95 kJ
Bílkoviny19,47 g
Tuky9,12 g
Sacharidy6,65 g
Sůl4,12 g
SAFA1,29 g
Vláknina2,8 g
Cukry3,07 g
Související témata:

Načítám