Hlavní obsah

Krupicová kaše trochu jinak: nepečené flameri s tvarohem

Hodnocení:
(85)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
7 minut
Náročnost
nízká

Co byste řekli na extra snadný nepečený dezert, co chutná jako jemnější krupicová kaše a servírovat ho můžete s čerstvým i kompotovaným ovocem? Krupicové flameri máte během chvilky hotové a v létě poslouží jako moučník i osvěžující snídaně!

Ingredience pro:
6 porcí
Na kaši
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 80 g dětské krupičky
  • 70 g cukru krupice
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
K podávání
  • ovoce
Článek

Postup

Krok 1: Mléko s cukrem a špetkou soli přiveďte k varu, za stálého míchání po troškách přisypávejte krupici a na mírném ohni pak asi 5 minut povařte do velmi husté kaše.

Krok 2: Vmíchejte tvaroh a vanilku (přidat můžete i trochu citronové kůry) a ihned rozdělte do studenou vodou vypláchnutých formiček či mističek. Flameri můžete také připravit v jedné velké formě jako krupicový koláč.

Krok 3: Nechte v chladu alespoň hodinu zatuhnout, a poté vyklopte. Kdyby se vám to nedařilo, formičku zahřejte pod teplou vodou.

Krok 4: Podávejte s čerstvým či s trochou cukru podušeným ovocem nebo oblíbenou zavařeninou.

Tip: Množství cukru upravte podle toho, jestli dáváte ovoce čerstvé, povařené, nebo v podobě džemu  – ten je sladší, takže krupice může zůstat méně sladká.

Foto: Jakub Jurdič

V létě bábovičky jen obložte čerstvým ovocem, v zimě pak ze spíže vytáhněte oblíbený kompot nebo džem

Jestli se v létě vyhýbáte troubě, mrkněte i na naše oblíbené nepečené řezy s jahodami, čokoládový koláč bez pečení  nebo klasiku v podobě pudinkových řezů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama