Hlavní obsah
3,0
(1324)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hrdinství stranou – i ti největší gurmáni musejí uznat, že občas stačí úplně jednoduchý moučník, aby se všichni oblizovali. A přesně tohle kouzlo mají nepečené pudingové řezy se sušenkami. Jsou tak jemné, že si je rádi dají děti i senioři a není na nich co zkazit. Vaječný likér s ovocným rozvarem jim pak dodá na chuti i na vzhledu.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Řezy
  • 150 g kakaových sušenek
  • 2 sáčky Originál Pudingu příchuť Vanilka Dr. Oetker
  • 700 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce vaječného likéru
Ovocný rozvar
  • 1 hrnek mraženého lesního ovoce
  • 4 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

01.

Plech vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem a celé dno poklaďte plochými obdélníkovými kakaovými sušenkami bez náplně.

02.

Ovoce (použila jsem lesní směs, ale hodí se jakékoli výraznější čerstvé či mrazené ovoce, které máte po ruce: borůvky, maliny, ostružiny...) s cukrem povařte několik minut doměkka. Tyčovým mixérem nebo vidličkou rozmačkejte, vraťte na plotnu a ještě chvíli vařte, aby byla směs opravdu hustá.

03.

Kvalitní pudingový sáček uvařte s cukrem a mlékem (dejte ho méně než na klasický puding, aby řezy dobře zatuhly – zhruba tři hrníčky) podle návodu na obalu a vmíchejte vaječný koňak nebo rum.

04.

Ještě horký puding nalijte na sušenky, pocákejte ovocným rozvarem a lžičkou zlehka promíchejte, aby vzniklo mramorování. Nechte zatuhnout a poté krájejte na řezy. Moučník uchovávejte v lednici.

Co je podle vás ten nejjednodušší (a přitom nejoblíbenější) nepečený dezert? Zkuste bleskové tiramisu nebo čokoládovou pěnu jen ze dvou surovin.

Reklama

Načítám