Hlavní obsah
Foto: Zju4ka, Shutterstock.com

Foto: Zju4ka, Shutterstock.com

Lehký, rychlý, zdravý, chutný a výživný. Přesně takový je krůtí burger s rukolovým salátkem. V našem receptu najdete jen základní koření, nebojte se ale ani trochy chilli, které podporuje trávení.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Burger
  • 750 g mletého krůtího masa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g šalotky
  • 6 g mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 ks sezamové housky
    1
    2
    3
    7
    11
Salát
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1/2 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V dostatečně velké míse opatrně smíchejte maso s ostatními ingrediencemi, důkladně promíchejte a nechte chvilku odležet. Pak vytvarujte 6 hamburgerů, které ještě potřete olivovým olejem a uložte na chvíli do ledničky. Rozkrojte housky, které též potřete olejem z obou stran. 

02.

Mezi tím si připravte salátek – z medu, hořčice a oleje připravte lehký dresink, který dochuťte solí a pepřem, popřípadě ještě zakápněte citronem nebo limetkou. Připraveným dresinkem polijte opranou rukolu a lehce prohoďte. Nechejte též chvilku odležet.

03.

Pak už jen lehce opečte hamburgerové housky do zlata. Ty můžete podle chuti ještě po opečení potřít dijonskou hořčicí. Upečte nebo ugrilujte hamburgery a doplňte připraveným salátkem.Máte rádi krůtí maso?

Načítám