Hlavní obsah
3,1
(58)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sekaná (nejlépe s bramborovou kaší), to je klasika, které se nedá odolat. Vyzkoušejte její lehčí variantu z krůtího masa a cukety. Je šťavnatá a chutná fantasticky!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 900 g krůtího masa
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 200 g cukety
  • 1 ks vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. V pánvi nechte zahřát asi lžíci oleje a opečte na něm cibuli spolu se slaninou dozlatova. Směs pak dejte stranou a nechte trochu vychladnout. 

02.

Do mísy dejte umleté krůtí maso z prsou. Přidejte vejce, strouhanku, petrželku a směs z pánve. Cuketu nastrouhejte nahrubo a přidejte do směsi.

03.

Vše důkladně propracujte a podle chuti osolte. Směs nechte chvíli odpočinout. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní směs na sekanou. 

04.

Navrchu ji potřete olejem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji asi hodinku dozlatova. Hotovou sekanou podávejte s pečivem nebo bramborovou kaší. 

Reklama

Související témata:

Načítám