Hlavní obsah
3,0
(207)
 
Aktualizováno

Jak obyčejnou sekanou vyladit k naprosté dokonalosti? Přidejte opečenou zeleninu, hrst strouhaného sýra a celou ji obalte do kabátku z anglické slaniny! Díky ní zůstane všechna šťáva hezky uvnitř a nehrozí vysušení. Celý recept najdete ve videu.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Sekaná
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst sýra
  • 1 špetka pepře
  • 200 g anglické slaniny
Glazura
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 špetka chilli
Článek

Postup

01.

Nejprve si opečte zeleninu do základu: cibuli a papriku dozlatova orestujte na troše oleje, vmíchejte česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a stáhněte z ohně.

02.

Maso smíchejte se strouhankou (je to rychlejší než namáčet rohlíky), vejci, solí, čerstvě mletým pepřem, sýrem, majoránkou (hrst čerstvé nebo vrchovatá lžička sušené) a opečeným základem.

03.

Ze směsi vytvarujte 1 velkou nebo více malých šišek, které jako ve videu obalte ve slanině a pečte 20 minut při 180 °C. Pokud

04.

Mezitím smíchejte kečup s medem nebo hnědým cukrem, worcesterem a špetkou chilli. Předpečenou sekanou touto marinádou potřete a podle velikosti pečte dalších 20 až 30 minut.

Tip: Místo papriky dejte do základu třeba mrkev nebo nastrouhanou a lehce vyždímanou cuketu. Podle chuti můžete přidat i špetku chilli.

Reklama

Načítám