Hlavní obsah

Šťavnatá sekaná se sýrem, zeleninou a slaninou

Hodnocení:
(134)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Jak obyčejnou sekanou vyladit k naprosté dokonalosti? Přidejte opečenou zeleninu, hrst strouhaného sýra a celou ji obalte do kabátku z anglické slaniny! Díky ní zůstane všechna šťáva hezky uvnitř a nehrozí vysušení. Celý recept najdete ve videu.

Ingredience pro:
6 porcí
Na sekanou
  • 1 cibule
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst strouhaného sýru
  • pepř
  • 200 g anglické slaniny
Na glazuru
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • chilli
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si opečte zeleninu do základu: cibuli a papriku dozlatova orestujte na troše oleje, vmíchejte česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a stáhněte z ohně.

Krok 2: Maso smíchejte se strouhankou (je to rychlejší než namáčet rohlíky), vejci, solí, čerstvě mletým pepřem, sýrem, majoránkou (hrst čerstvé nebo vrchovatá lžička sušené) a opečeným základem.

Krok 3: Ze směsi vytvarujte 1 velkou nebo více malých šišek, které jako ve videu obalte ve slanině a pečte 20 minut při 180 °C. Pokud

Krok 4: Mezitím smíchejte kečup s medem nebo hnědým cukrem, worcesterem a špetkou chilli. Předpečenou sekanou touto marinádou potřete a podle velikosti pečte dalších 20 až 30 minut.

Tip: Místo papriky dejte do základu třeba mrkev nebo nastrouhanou a lehce vyždímanou cuketu. Podle chuti můžete přidat i špetku chilli.

ynezorPumanzeSaNyknalC