Článek
Postup
01.
Na másle opékejte na proužky nakrájenou cibuli, po chvíli přihoďte tenká kolečka cukety (neloupejte ji – ve slupce je nejvíc vitaminů i chuti) a smažte, dokud zelenina trochu nezměkne.
02.
Přidejte kukuřici, osolte, opepřete, a než směs trochu vychladne, nastrouhejte sýr. Hrstku ho nechte na posypání, a zbylý pak spolu s vajíčky a bylinkami vmíchejte ke kukuřici.
03.
Vše přendejte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Uhlaďte tak, aby byly plátky cukety hezky na povrchu, a posypte zbylým sýrem.
04.
Překryjte alobalem a pečte 30 minut při 180 stupních, pak alobal sundejte a dopékejte ještě asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané čerstvými bylinkami (třeba bazalkou) a s lehkým salátem, koláč je také skvělý k vínu.