Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Uvidíte, že kukuřice je výborná v jemném cuketovém koláči, který je bez těstového korpusu, protože – co si budeme namlouvat – náplň je na koláči stejně to nejlepší.

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 cm průměr formy
  • 1 ks červené cibule
  • 40 g másla
  • 3 ks cukety
  • 300 g kukuřice
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 3 ks vejce
  • 300 g sýra
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Na másle opékejte na proužky nakrájenou cibuli, po chvíli přihoďte tenká kolečka cukety (neloupejte ji – ve slupce je nejvíc vitaminů i chuti) a smažte, dokud zelenina trochu nezměkne.

02.

Přidejte kukuřici, osolte, opepřete, a než směs trochu vychladne, nastrouhejte sýr. Hrstku ho nechte na posypání, a zbylý pak spolu s vajíčky a bylinkami vmíchejte ke kukuřici.

03.

Vše přendejte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Uhlaďte tak, aby byly plátky cukety hezky na povrchu, a posypte zbylým sýrem.

04.

Překryjte alobalem a pečte 30 minut při 180 stupních, pak alobal sundejte a dopékejte ještě asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané čerstvými bylinkami (třeba bazalkou) a s lehkým salátem, koláč je také skvělý k vínu.

Související témata:

Načítám