Hlavní obsah
3,3
(83)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milovníci kopru si život bez kulajdy snad ani nemohou představit. Uvařte si tuhle klasickou polévku i vy.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plný hrnec
  • 500 g brambor
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 5 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky octa 8%
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, přilijte plnotučnou smetanu (může být i nízkotučná, ale pak dejte méně vody, aby polévka nebyla moc řídká) a přiveďte k varu.

02.

Když polévka vře, přidejte celá vejce stejným způsobem, jako se připravují sázená: Vejce rozklepněte, opatrně ho celé vyklopte do vroucí polévky a nechte zhruba pět minut povařit. Na závěr polévku dochuťte sterilovaným nebo čerstvým koprem a dokyselte octem či citronovou šťávou.

Ptáte se, kde jsou houby? Ty najdete v poctivé kulajdě podle Jany.

Reklama

Související témata:

Načítám