Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milovníci kopru si život bez kulajdy snad ani nemohou představit. Uvařte si tuhle klasickou polévku i vy.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plný hrnec
  • 500 g brambor
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
    7
  • 5 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky octa 8%
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, přilijte plnotučnou smetanu (může být i nízkotučná, ale pak dejte méně vody, aby polévka nebyla moc řídká) a přiveďte k varu.

02.

Když polévka vře, přidejte celá vejce stejným způsobem, jako se připravují sázená: Vejce rozklepněte, opatrně ho celé vyklopte do vroucí polévky a nechte zhruba pět minut povařit. Na závěr polévku dochuťte sterilovaným nebo čerstvým koprem a dokyselte octem či citronovou šťávou.

Ptáte se, kde jsou houby? Ty najdete v poctivé kulajdě podle Jany.

Energetická hodnota celkem pro 1 plný hrnec
Energie4 499,13 kJ
Bílkoviny52,85 g
Tuky49,7 g
Sacharidy100,14 g
Sůl7,15 g
SAFA24,24 g
Vláknina13,27 g
Cukry19,8 g
Související témata:

Načítám