Hlavní obsah

Kultovní mikádo 5x jinak: Inspirujte se u slavných krásek, jak se dá nosit nadčasový sestřih

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho žen si tento účes zařadilo do kolonky nudný, usedlý a „stará mladá“. Mikádo přitom umí být neuvěřitelně elegantní, hravé a zajímavé. Podívejte se, jak ho nosí hvězdy, a jestli jste o něm někdy přemýšlely, přesvědčíme vás, abyste do toho šly.

Článek

Bob neboli mikádo nenechává nikoho chladným. Buď ho máte rády, nebo nesnášíte. My jsme rozhodně v té první skupině! I když se to na první pohled nezdá, tenhle střih je totiž absolutně multifunkční a má spoustu podob.

Elegantní uhlazenost

Tuto maximálně jednoduchou úpravu si prostě zamilujete. Stačí si totiž jen umýt hlavu, následně vlasy vyfénovat a ve chvíli, kdy už budou jen lehce vlhké, vzít si na pomoc kartáč, nejlépe s částečně přírodními štětinami. Kombinovaný kulatý kartáč totiž účes krásně uhladí a dodá mu přirozený lesk.

Je na vás, jestli vám víc sluší pěšinka na straně, nebo uprostřed – určitě si s tím doma pohrajte, abyste zjistily, co nejvíc sedí vašemu tvaru obličeje. Jako finální krok doporučujeme do dlaně kápnout trochu oleje na vlasy a opatrně a rovnoměrně ho nanést na hlavu. Vyhněte se přitom kořínkům.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Herečka Keira Knightley (32) působí v tomto účesu velmi sofistikovaně. Ačkoliv má dost ostré rysy, mikádo je svou „kulatostí“ krásně uhladil. Australská herečka Mia Wasikowska (27) zvolila extra krátkou délku, která stále vypadá velmi ženskyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Žhavá královna krásy Olivia Culpo (25) mikádem dodala ke svému dost sexy outfitu element strohosti. Modelka Emily Ratajkowski (26) nosí pěšinku přesně uprostřed, aby ještě víc vynikla pravidelnost její tvářeFoto: Profimedia.cz

Hravé vlnobití

Toužíte po odlehčené a rozverné verzi své osobnosti? Pak nesmíte přehlédnout tuto úpravu. Natočit si lokny trvá sice déle než si vlasy jen tak vyfoukat a následně doupravit kartáčem, ale věřte nám, výsledek bude stát za to.

Na muže totiž tento look působí jako magnet. Přidá vám na bezstarostnosti, hravosti, ženskosti a jakési lehkomyslnosti. Je to perfektní styling na romantické rande, nebo když vyrážíte na „lov“. Podobné vlny, jako nám předvádějí celebrity, si můžete vytvořit nejen s pomocí kulmy, ale i žehličkou. A chcete-li, aby vám účes vydržel den nebo dva, nezapomeňte na fixaci.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Zpěvačka Katy Perry (32) ráda experimentuje nejen s barvou vlasů, ale i s její délkou. Líbí se vám spojení mikáda, vln a fialové barvy? Rihanna (29) inspiruje miliony žen po celém světě. Snad podobný účes uvidíme na ulicích častějiFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Herečka Kate Hudson (38) zvolila pravidelné „princeznovské“ lokny, které se dokonale hodí na červený koberec. Topmodelka Miranda Kerr (34) dává naopak přednost objemným a různě velkým vlnkámFoto: Profimedia.cz

Začesané dozadu

Probudily jste se a zachtělo se vám trochy extravagance nebo máte důležitou večerní akci a chcete vypadat efektně? Vyfoukejte prameny směrem dozadu a vytvořte si s pomocí stylingových přípravků takzvaný „wet look“ – dojem mokrých vlasů.

Toho docílíte především s pomocí gelů a pomád – budete jich potřebovat docela dost, aby úprava držela a nerozpadala se. Můžete zvolit absolutně hladký a „ulízaný“ účes, jako má Rita Ora nebo Demi Lovato, anebo se rozhodnout verzi objemnější – jako Gigi a Hayden.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Provokativní zpěvačka Rita Ora (26) a její kolegyně Demi Lovato (25) preferují extra hladkost a minimum objemuFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): U tohoto typu účesu je těžké zachovat objem, ale kadeřníci modelky Gigi Hadid (22) a herečky Hayden Panettiere (28) to zvládli na jedničku!Foto: Profimedia.cz

Pro zvláštní příležitost

Ozvláštnit mikádo je možné i nejrůznějšími copánky, stočením pramenů nebo jiným zaplétáním – tyto ozdobné elementy budou vypadat senzačně jak na vlnitém, tak i hladkém mikádu. Postačí jen jeden copánek zapletený podél tváře a už to bude vypadat zajímavě a ostatní si vás budou chtít prohlížet.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Herečka Carey Mulligan (32) dokazuje, že i s hodně prostříhaným a krátkým mikádem se dá pohrát. Sienna Miller (35) si nechala zaplést hned dva copánky a vypadá neodolatelně a zajímavěFoto: Profimedia.cz

Pohodlná rychlovka

Culík, to je účes, který znají opravdu všichni a zároveň je vhodný i na červený koberec. Umí si ho vytvořit každá žena a s velkými náušnicemi nebo krásným náhrdelníkem vynikne jako nikdy předtím.

Pro slavnostní příležitosti je lepší udělat si culík dokonale hladký a lesklý. V tomto úkolu vám pomohou oleje, vosky nebo gely – záleží na struktuře vaší hřívy. Rozčepýřené a schválně nedbalé culíky se pak perfektně hodí na každý den. Můžou být objemné díky podtupírování a vypadá hezky, když vám obličej orámuje několik „splašených“ pramínků.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Herečky Mara Rooney (32) i Emily Blunt (34) si k večerní róbě nechaly udělat precizní culíky. Jejich dokonalé provedení podtrhují i neuvěřitelně se lesknoucí pramenyFoto: Profimedia.cz

Nosily jste někdy mikádo? Máte tento střih rády?

Reklama

Načítám