Hlavní obsah

Pěšinka uprostřed, nebo na stranu: Jaká bude slušet vám?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak být za minutu učesaná podle posledních trendů? Učešte si pěšinku doprostřed. Až takhle je to snadné! Zahraniční servery to nazývají posledním hollywoodským trendem a tentokrát je na něm skvělé je to, že napodobit ho zvládneme úplně každá. Komu bude slušet nejvíc?

Článek

Necítíte se úplně na stříhání vlasů ani jinou barvu, ale přece jen toužíte po menší změně? Přehodit pěšinku na jinou stranu, než jste zvyklé ji nosit, dokáže divy. Nevěříte? Přesvědčte se u fotek slavných žen. Pěšinka na stranu a patka dokážou rysy v obličeji zjemnit, naopak ta uprostřed rysy zvýrazňuje a podtrhuje.

Co se týče trendů na Instagramu, většinou na fotkách uvidíte vlasy dokonale rovné s pěšinkou uprostřed. Může za to pravděpodobně Kim Kardashian (38), která vlasy nenosí jinak. Na tomto účesu je nevýhodou jen to, že ne každému bude „ulízaný“ styl lichotit. Proto se vyplatí vzít v úvahu váš tvar obličeje, a podle toho směr pěšinky korigovat.

Můžete ji nosit buď uhlazenou pomocí gelu, dát vlasy za uši a získat tak dramatický look, nebo vlasy ledabyle přehodit na druhou stranu, než vám obvykle „leží“ a tím získat extra objem. Jak to nosí celebrity a co je to pravé pro váš typ obličeje?

Pěšinka podle tvaru obličeje

Kulatý

Kulatému obličeji bude pěšinka uprostřed slušet, protože tvář opticky zúží. Také zvýrazní rysy, které u tohoto typu tváře nebývají příliš výrazné. To znamená, že přitáhne pozornost na lícní kosti a čelisti. Stejně funguje i větší patka, která kulatou linii obličeje „naruší“. Tu má v oblibě hlavně herečka Emma Stone (29). Najít její fotku s pěšinkou uprostřed dalo zabrat!

Foto: Profimedia.cz

Emma Stone je zastánkyní pěšinky na stranu, kterou nosí téměř pokaždéFoto: Profimedia.cz

Srdcovitý

U srdcovitého tvaru obličeje vystupuje do popředí brada a čelo, které je širší. Pěšinka učesaná hodně do strany odkáže právě špičatější bradu zjemnit. Podívejte se, jak to funguje u „Pravé blondýnky“. Nicméně, chcete-li linii čelisti ještě více zvýraznit, jděte do pěšinky uprostřed! Obličej tvaru srdce má například Scarlett Johansson (33), Reese Witherspoon (42) nebo Jennifer Lopez (49).

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon má obličej srdcovitého tvaru. Patka na stranu dokáže dobře vyrovnat širší čelo a užší braduFoto: Profimedia.cz

Hranatý

Ženy s hranatým obličejem potřebují naopak rysy zjemnit. Proto lehká patka na stranu bude vypadat trochu lépe než pěšinka uprostřed – tak jako u herečky Margot Robbie (28). Nicméně Margot by slušelo na hlavě všechno.

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbie sluší víc pěšinka na stranu, která hranatý obličej zjemní. Souhlasíte?Foto: Profimedia.cz

Oválný

Oválný obličej je značka Ideál. Můžete si na hlavě dovolit cokoli, a bude to vypadat dobře. Přesto například Jennifer Aniston (49), která tento typ obličeje má, není vůbec vlasovým chameleonem. Od dob jejího slavného „Rachel“ účesu, kdy nosila v seriálu Přátelé nadýchanou patku na stranu, ji vidíme už jen s dlouhými vlasy a většinou s pěšinku vprostřed. Díky tomu vynikne její čelist a jednoduše jí to sluší víc. Oválný typ obličeje má ještě například Jennifer Lawrence (28) , Julianne Moore (57) nebo Jessica Alba (37).

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston nosí většinou pěšinku uprostřed, vyniknou tak její rysyFoto: Profimedia.cz

Anketa

Jaký tým jste vy?
Pěšinka uprostřed
19,7 %
Pěšinka na stranu
80,3 %
Celkem hlasovalo 5415 čtenářů.

Co myslíte, že slavným ženám sluší víc?

Reklama

Načítám