Hlavní obsah

Kuře pečené s bramborami a citronem

Hodnocení:
(33)
Foto: annata78, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Někdy stačí málo, aby se z úplně obyčejného jídla stal přímo okouzlující pokrm. Kouzelnou ingrediencí, která to dokáže, je v tomto případě citron podpořený trochou tymiánu. Je to prosté a přitom tak dobré!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí stehna
  • sůl a pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 450 g brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 citron
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehna podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte a opepřete. Oškrabané brambory nakrájejte, jak to máte rádi: na dílky, plátky nebo třeba kousky velikosti sousta, v letních měsících a zkraje podzimu je klidně nechte ve slupce. Přidejte trochu olivového oleje, lístečky tymiánu a promáčknuté stroužky česneku a promíchejte. 

Krok 2: Rozložte do pekáče nebo do jednotlivých zapékacích misek, zakápněte ještě trochou oleje, přidejte kolečka citronu a pečte asi 45 až 50 minut dozlatova. Před podáváním můžete přidat i citron čerstvý, ten pečený je ale mnohem lepší!

Máte rádi brambory pečené přímo s masem nebo máte raději, když se připravují sólo?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama