Hlavní obsah
3,4
(34)
Foto: annata78, Shutterstock.com

Foto: annata78, Shutterstock.com

Někdy stačí málo, aby se z úplně obyčejného jídla stala delikatesy. Kouzelnou ingrediencí, která to dokáže, je v tomto případě citron podpořený trochou tymiánu. Je to prosté a přitom tak dobré!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 3 g soli a pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 450 g brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehna podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte a opepřete. Oškrabané brambory nakrájejte, jak to máte rádi: na dílky, plátky nebo třeba kousky velikosti sousta, v letních měsících a zkraje podzimu je klidně nechte ve slupce. Přidejte trochu olivového oleje, lístečky tymiánu a promáčknuté stroužky česneku a promíchejte. 

02.

Rozložte do pekáče nebo do jednotlivých zapékacích misek, zakápněte ještě trochou oleje, přidejte kolečka citronu a pečte asi 45 až 50 minut dozlatova. Před podáváním můžete přidat i citron čerstvý, ten pečený je ale mnohem lepší!

Máte rádi brambory pečené přímo s masem nebo máte raději, když se připravují sólo?

Reklama

Načítám