Hlavní obsah

Kuřecí pečínka, jak ji neznáte. S medem, citronem a kurkumou!

Foto: Marcel Rozhon

Kuře je díky medu krásně lesklé a přidáním kurkumy má zlatou barvuFoto: Marcel Rozhon

Reklama

Pokud chcete připravit večeři nebo oběd téměř bez práce, a přesto chutně, připravte si medové kuře. Během chvilky je v troubě a ani pečení netrvá dlouho.

Článek

Kombinace medu a citronu není jen výsadou moučníků a dezertů. Skvěle se popasuje i s kuřecí pečínkou. Dozlatova vypečená kůrka při nakousnutí jen křupne!

Medové kuře

Na 4 porce budete potřebovat: 1 celé kuře nebo 6 kuřecích paliček a 6 křidélek, 5 lžic oleje, 1 lžíci medu, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, pepř, 1 lžičku mleté kurkumy, 1 lžíci másla

Postup: Pokud na tento recept použijete celé kuře, naporcujte je na 8 dílů. Do misky dejte olej, med, citronovou šťávu, sůl, pepř, kurkumu a směs promíchejte. Kuře vložte do pekáčku, přidejte medovou směs a důkladně vše promíchejte, aby bylo maso ze všech stran potřené. Takto připravené kuře nechte asi hodinku uležet. Pak je podlejte troškou vody, na maso dejte kousky másla a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Kuře pečte asi hodinku. V průběhu pečení je občas přelejte výpekem.

Tip: Kuře bude chutnat skvěle s kuskusem a zeleninovým salátem.

Máte doma zásoby medu? Co zkusit tyhle fantastické řezy s karamelovým krémem nebo domácí müsli tyčinky jako skvělou svačinku pro děti?

Reklama

Načítám