Hlavní obsah

Zapečené rybí filé se smetanovými bramborami

Hodnocení:
(45)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Jídlo, které vám nejspíš připomene mateřskou školku. Nezatracujte ho ale – brambory zapečené ve smetaně s troškou česneku a rybí filé provoněné snítkou tymiánu přece nemůžou být špatné! Navíc vám příprava zabere jenom chvilku a to určitě oceníte.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat:
  • 1000 g vařených brambor ve slupce
  • 400 g rybího filé
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 4 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Krok 1: Středně velký pekáček vymažte máslem. Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na půlcentimetrová kolečka a naskládejte do pekáčku. Osolte a opepřete.

Krok 2: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na brambory naskládejte rybí filé (mražené nemusíte předem rozmrazovat, stačí mírně povolené) a také osolte a opepřete.

Postup

Krok 3: Prošlehejte společně smetanu a vajíčka, do směsi přidejte prolisovaný česnek a špetku soli. Smetanou zalijte filé a brambory v pekáčku, každou kostku ryby ještě posypte špetkou tymiánu.

Krok 4: Pečte asi 25 minut, až smetanová směs ztuhne a rybí filé je propečené zevnitř, ale nevysušené. Před podáváním nechte chvíli odpočinout, jídlo se bude lépe porcovat.

Můj tip: Přidejte zeleninu. Mezi vrstvy brambor naskládejte najemno nakrájený pórek nebo kostičky barevných paprik, hodí se i spařené a rozpůlené kapustičky, máte-li je rádi.

A jak děláte filé vy? 

ynezorPumanzeSaNyknalC