Hlavní obsah
3,0
(49)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dýně, kam s podíváš. A to znamená jediné. Můžeme dýňovou sezonu oficiálně vyhlásit! Co z nich uvařit? Zkuste voňavé kuře s bylinkami a dýňovým překvapením.

20 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 100 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 1/2 kg dýně
  • 2 ks housky
  • 150 g másla
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks kuřete
Článek

Postup

01.

Polovinu másla smíchejte s nasekaným rozmarýnem a vetřete ho pod kůži omytého a očištěného kuřete. Nezapomeňte ho před tím řádně nasolit!

02.

Zbytek másla rozpalte v hlubší pánvi a deset minut na něm převalujte kostičky očištěné dýně.

03.

Do mísy dejte nakrájenou housku, polijte ji mlékem, nechte krátce vsáknout, a dodejte žloutky, sůl, pepř, a prolisovaný česnek. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, změklou dýni a nádivkou naplňte kuře.

04.

Pečte ho asi 75 minut při 180 stupních Celsia. Kdo chce, může ke konci přidat teplotu, aby se vytvořila kůrčička.

Reklama

Související témata:

Načítám