Hlavní obsah

Jablkový džem s dýní hokkaidó

Hodnocení:
(36)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jaký džem je nejlepší? Ten podzimní! Ano i na podzim dozrává plno ovoce, které je potřeba zužitkovat a my vám poradíme, že jablka a dýně hokkaidó se krásně doplňují.

Ingredience pro:
1 marmeláda
  • 700 g oloupaných jablek
  • 300 g dužiny z dýně hokkaidó
  • 500 g želírovacího cukru
  • 5 ks celé skořice
Článek

Postup

Krok 1: Vypeckovaná a rozkrojená jablka rozvařte s kousky dýně, přidejte želírovací cukr (poměr 2 : 1) a přiveďte k varu.

Krok 2: Uvařené ovoce rozmačkejte a můžete plnit do sklenic, vždy spolu s jedním kusem skořice na provonění. Zavíčkujte, otočte na několik minut dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Jaký džem máte nejraději vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek