Hlavní obsah
2,9
(36)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Jaký džem je nejlepší? Ten podzimní! Ano i na podzim dozrává plno ovoce, které je potřeba zužitkovat a my vám poradíme, že jablka a dýně hokkaidó se krásně doplňují.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 700 g oloupaných jablek
  • 300 g dužiny z dýně hokkaidó
  • 500 g želírovacího cukru
  • 5 ks celé skořice
Článek

Postup

01.

Vypeckovaná a rozkrojená jablka rozvařte s kousky dýně, přidejte želírovací cukr (poměr 2 : 1) a přiveďte k varu.

02.

Uvařené ovoce rozmačkejte a můžete plnit do sklenic, vždy spolu s jedním kusem skořice na provonění. Zavíčkujte, otočte na několik minut dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Jaký džem máte nejraději vy?

Reklama

Související témata: