Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Janino kuře na rajčatech a bazalce vonělo létemFoto: Mona Martinů

Pokud kuře patří mezi vaše oblíbená jídla, tak vás zajisté potěší náš dnešní tip na pečené kuře v bazalkovém pestu. Pusťte do svého bytu vůni bylinek a pečeného masa.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích spodních stehen
  • 120 g bazalkového pesta
    7
    8
  • 6 ks rajčat
  • 2 ks cibule
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky pepře barevného mletého
  • 1 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdřív si zapněte troubu na 180 stupňů Celsia. Pekáček vymažte kapkou olivového oleje, na dno naklaďte na půlkolečka nakrájenou cibuli a na ni na půlkolečka pokrájená rajčata. Kuřecí stehna ze všech stran zlehka osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem. Zbylé pesto rozetřete po rajčatech, do kterých následně zatlačte kuřecí čtvrtky.

02.

Pekáček vložte do trouby a maso pečte asi 40 minut, až bude mít zlatavou kůrku. Během pečení můžete podle potřeby maso podlít troškou vody nebo kuřecího vývaru. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a nezapomeňte naservírovat také skvělá pečená rajčata i se šťávou, kterou pustila!

Jak na bazalkové domácí pesto, se dozvíte v našem dalším receptu.

Související témata:

Načítám