Hlavní obsah
3,2
(47)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí nugetky pro vás asi nejsou žádná novinka. Ale i tohle oblíbené jídlo můžete udělat trochu jinak. Ozvláštněte řízečky trochou čerstvého zázvoru a marockého koření a pak je obalte v kukuřičných lupíncích a osmažte. Pochutnáte si opravdu božsky!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 vrchovatá lžička marockého koření ras el hanout
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 120 g cornflakes
  • 2 dl oleje
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa omyjte, očistěte a poté pokrájejte na asi 16 kousků velikosti sousta. Maso osolte, opepřete a posypte kořením. Marocké koření ras el hanout obsahuje kurkumu, kardamom, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, pepř aj. a jednotlivé směsi se mohou nepatrně lišit. Koření do masa rukama vetřete, aby bylo rovnoměrně ochucené.

02.

Do hlubokého talíře nasypte hladkou mouku. V dalším talíři rozšlehejte vejce, posolte a přistrouhejte k nim oloupaný zázvor. Důkladně promíchejte. Kukuřičné lupínky krátce rozmixujte nahrubo v mixéru a připravte do dalšího talíře.

03.

Kuřecí kousky obalte v mouce. Pak je lehce oklepejte. Poté je obalte ve vejcích s čerstvým zázvorem a nakonec v kukuřičných lupíncích.

04.

V hluboké pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené nugetky smažte z každé strany asi čtyři minuty dozlatova. Poté nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte dle chuti s jogurtovým dipem nebo třeba bramborovou kaší.

Vyzkoušejte také křupavé řízky z trouby bez smažení!

Související témata:

Načítám