Hlavní obsah

Na tohle jste čekali! Tajný trik na šťavnaté smažené kuře

Foto: Eva Malúšová

Milujete smažené kuře z amerických fastfoodů, ale doma se vám zatím nikdy tak dobré nepovedlo? Zkuste náš trik a uvidíte, že na tom není nic těžkého!

Článek

Samozřejmě, nezdravému smaženému jídlu z fastfoodů se snažíme vyhýbat, ale sem tam prostě neodoláme. A jestli si i vy občas rádi dopřejete smažené kuře, vyzkoušejte s námi trik na to, aby mělo krásně šťavnaté maso a zároveň dokonale křupavou kůrčičku. Marináda z podmáslí a ochucený kabátek vám totiž přesně tohle zajistí!

Smažené kuře s křupavou krustou

Na 4 porce potřebujete: 1 kg kuřecích paliček nebo 800 g řízků (ty jsou rychleji hotové), 1 l podmáslí, sůl, pepř. Na krustu: 2 hrnky hladké mouky, lžičku prášku do pečiva, lžičku soli, 2,5 lžičky papriky (já jsem dala 1 : 1 sladkou a pálivou), 1,5 lžičky sušeného česneku, 1,5 lžičky oregana, ½ lžičky bílého pepře, řepkový olej

Foto: Eva Malúšová

Na obalování se nejvíce hodí kuřecí paličky, které jsou šťavnatější, nebo řízky – ty se zase rychleji propečou

Postup: Používáte-li řízky, pokrájejte je na menší stripsy. Kuře naložte – nejlépe den předem nebo minimálně na 2 hodiny – do podmáslí, které jste pořádně osolili a opepřili.

Mouku smíchejte s kypřicím práškem, solí, paprikou, česnekem, oreganem a pepřem a po částech v ní obalujte naložené a z podmáslí trochu okapané kuře. Poté ho vraťte do podmáslí a znovu obalte v mouce – právě díky tomu bude kabátek pěkně křupavý. Kousky pak pozvolna smažte v alespoň 3centimetrové vrstvě rozpáleného oleje. Jestli používáte kuřecí paličky, můžete je ještě asi 10 minut dopéct v troubě vyhřáté na 180 °C, abyste měli jistotu, že budou dobře propečené.

Foto: Eva Malúšová

Podmáslí pořádně osolte a opepřete

Foto: Eva Malúšová

A kuře do něj minimálně na 2 hodiny naložte. Maso tak krásně zkřehne!

Foto: Eva Malúšová

Kousky pak obalujte v ochucené mouce

Foto: Eva Malúšová

Pro extra křupavý kabátek maso ještě jednou vraťte do podmáslí a znovu obalte v mouce. Pak už nezbývá než se pustit do smažení!

Foto: Eva Malúšová

Jestli používáte paličky, raději je ještě krátce dopečte v troubě

Přiznejte se, jak jste na tom vy a fastfoody, chodíte do nich?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama