Článek
Postup:
Krok 1: Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.
Určitě použijte trik s fólií – maso se nebude trhat a nezašpiníte si stůl ani paličku
Krok 2: Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.
Po ochucení kuře obložte oblíbeným sýrem a šunkou
Krok 3: Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.
Díky fólii bude rulička lépe držet tvar při obalování i smažení
Krok 4: Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Po půl hodině v lednici přichází na řadu klasický trojobal
Krok 5: Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.
S olejem nešetřete a smažte hezky pozvolna, aby se vše řádně propeklo. Kuře nechceme medium rare!
Krok 6: Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské hořčice rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný pórek nebo jarní cibulku.
Maso servírujte už pokrájené, aby vynikl řez
Tip: Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.
Také máte občas pocit, že v trojobalu a se sýrem je dobré téměř cokoli?