Hlavní obsah

Cordon bleu: Kuřecí řízek plněný sýrem a šunkou

Hodnocení:
(54)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Hledáte inspiraci na elegantní oběd či večeři, ale zároveň se nechcete pouštět do větších chuťových experimentů? Vsaďte na řízek plněný šunkou a sýrem! Dnes si ho připravíme jako roládku z kuřete, ale stejně dobře můžete použít i telecí nebo krůtí maso.

Ingredience pro:
1 porci
  • 1 kuřecí prso
  • 3 plátky plátkového ementálu
  • 3 plátky šunky
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup:

Krok 1: Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.

Foto: Eva Malúšová

Určitě použijte trik s fólií – maso se nebude trhat a nezašpiníte si stůl ani paličku

Krok 2:  Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.

Foto: Eva Malúšová

Po ochucení kuře obložte oblíbeným sýrem a šunkou

Krok 3: Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.

Foto: Eva Malúšová

Díky fólii bude rulička lépe držet tvar při obalování i smažení

Krok 4: Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Foto: Eva Malúšová

Po půl hodině v lednici přichází na řadu klasický trojobal

Krok 5: Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.

Foto: Eva Malúšová

S olejem nešetřete a smažte hezky pozvolna, aby se vše řádně propeklo. Kuře nechceme medium rare!

Krok 6: Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské hořčice rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný pórek nebo jarní cibulku.

Foto: Eva Malúšová

Maso servírujte už pokrájené, aby vynikl řez

Tip: Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.

Také máte občas pocit, že v trojobalu a se sýrem je dobré téměř cokoli?

ynezorPumanzeSaNyknalC