Hlavní obsah

Kvalitu zraku máte ve svých rukou

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se váš zrak zhorší nebo poškodí, napravují se škody jen těžko. Dnešní náročný životní styl, slunce a váš jídelníček očím neprospívají. Myslete na své oči už dnes!

Článek

Zdravotní problémy většinou přicházejí s postupujícím věkem. Jen vy sami ale ovlivníte, jestli se vůbec objeví a kdy.

Zrak dostává zabrat každou minutou

Trávíte svůj pracovní den u počítače, denně třeba i několik hodin řídíte auto a večer zase znovu usedáte k notebooku anebo televizi? Oči prohrávají 0:1. Ponocujete ještě dlouho po půlnoci, občas si zapálíte anebo nalejete několik skleniček? Stav je 0:2! Spíte sotva pár hodin, a pak bez brýlí vyrážíte do slunečného dne vstříc dalšímu pracovnímu maratonu? Vaše oči znovu inkasují zásah a můžete se spolehnout, že vám v příštích měsících a letech všechno vrátí i s úroky.

Jak oči spolehlivě ochránit?

Dopřejte očím dostatečný odpočinek při spánku, navštěvujte pravidelně očního lékaře a hlavně – dodejte jim výživu, kterou pro onen každodenní maraton potřebují.

Řeči o prospěšnosti mrkve nejsou jen pohádkou pro děti. Stejně jako špenát a kapusta totiž obsahují důležité karotenoidy lutein a zeaxanthin, které se nacházejí ve žluté skvrně – malé části sítnice zodpovědné za centrální vidění.

Mořské ryby jsou zase bohatým zdrojem vícenenasycených mastných kyselin DHA, které podporují správnou stavbu buněčných membrán. Dopřát byste si měli alespoň 250 mg DHA denně.

Známou skutečností je, že antioxidanty, které jsou hojně obsaženy například v ovoci a zelenině, mohou chránit před poruchami zraku, jež jsou často spojovány s jeho stárnutím. Nezapomínejte proto ani na ně. Vitamin C, selen nebo zinek, obsažený například v dýňových semínkách, patří mezi důležité antioxidanty, jejichž úkolem je ochrana buněk před oxidačním poškozením.

Nejnovější výzkumy potvrdily účinky další přínosné látky pro váš zrak. Jedná se o extrakt Ginkgo biloby, jenž díky svým účinkům podporuje periferní krevní oběh a vyživuje sítnici oka, což je pro oči zvláště užitečné.

Péče přímo na míru

Jak vidíte, vaše oči toho denně spotřebují hodně. S doplněním těch správných živin vám snadno pomůže kvalitní přípravek z lékárny. Novinkou na českém trhu je doplněk stravy z prémiové řady Da Vinci Academia OCUTEIN GINKO Lutein 15 mg, který jako jediný přípravek obsahuje tuto propracovanou kombinaci 4 kategorií důležitých látek: Ginkgo biloba, omega-3 (DHA a EPA), karotenoidy (lutein a zeaxanthin) a komplex potřebných antioxidantů (vitamin C, selen, zinek).

Nezapomeňte, že vaše oči jsou nenahraditelné. Dopřejte jim proto tu správnou péči, vsaďte na OCUTEIN GINKO Lutein 15 mg. Taková péče se vám zúročí.Více informací naleznete na www.ocutein.cz.

Zakoupíte ve své lékárně nebo na e-shopu www.zlekarny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám