Hlavní obsah

Květen podle karet: Ideální čas na hubnutí pro Ryby, Raci, pozor na komplikace!

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květnový výklad tarotových karet pro jednotlivá znamení vám prozradí, co od měsíce lásky můžete čekat, na co si dávat pozor a do čeho klidně skočit po hlavě. Jaký tedy bude květen právě pro vás?

Článek

Úplněk nastane 10. května, a to ve znamení Štíra. Co to znamená? Například to, že vás přiměje zamyslet se nad svým sexuálním životem a nad vším tělesným. Situace se může vyvíjet pozitivně i negativně, každopádně nad touto stránkou života zcela vážně zapřemýšlejte. Také vyřešte věci, které vás trápí, a přitom se vůbec nebraňte novinkám a kreativním nápadům. Co si květen nachystal pro vaše znamení zvěrokruhu? Hned se dozvíte.

Beran (21. 3.–20. 4.) Velekněžka – 6 pentaklů – král mečů

Všechny vaše smysly budou mnohem citlivěji naladěné na všechno, co se děje kolem. Velmi intenzivně budete vnímat emoce a dramata, které prožívají druzí. Je důležité, abyste se v tom moři empatie neutopili a našli nějaký zdravý balanc. Sami pro sebe si rozumově zhodnoťte, komu skutečně pomoci můžete a komu ne, i kdybyste chtěli sebevíc. Srdce musíte na chvíli odstavit stranou a vyslyšet hlasy rozumu a logiky, jinak vás události i lidé úplně vysají a nezbude vám energie na váše žití.

Býk (21. 4.–21. 5.) 4 pentakly – Poslední soud – 6 pohárů

Povedlo se vám něco vybudovat, něco vydělat, a tak nějak jste se pohodlně zakuklili ve svém hnízdečku s věcmi, na nichž vám záleží. Tím pádem se vaše vidění světa výrazně zúžilo a najednou řešíte pouze materiálno a jen to „svoje“. Již brzy vám dojde, že jste takto vlastně nešťastní. Je načase najít novou cestu, jiné způsoby, prostě se vymanit z pomyslné zlaté klícky a majetku přisoudit méně podstatnou roli. Měli byste najít zdravou rovnováhu mezi duchovnem a materiálnem, tak jen do toho!

Foto: ragon Images, Shutterstock.com

Býk by se měl víc zaměřit na duchovno než na penízeFoto: ragon Images, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) královna pentaklů – Velekněžka – 4 meče

V poslední době jste si řekli, že k životu budete přistupovat ryze prakticky a objektivně. Situace tedy nejprve posoudíte rozumem a teprve pak mají jistou šanci dostat se vám pod kůži. Jakkoli jednodušší se může tento životní styl zdát, pomalu vás udolává, což už začínáte pociťovat. Je nejvyšší čas znovu se propojit se svým nitrem, touhami a veškerými emocemi, s touto stránkou své bytosti ztrácíte kontakt. Dejte si pauzu, byznys a práci na chvíli odsuňte na vedlejší kolej a věnujte se sobě, ať jste zase spokojí.

Rak (22. 6.–22. 7.) 5 holí – 6 pentaklů – eso pohárů

Květen vám dá zabrat a rozhodně nebude procházkou růžovým sadem, navíc si pro vás nachystal i pár pořádných komplikací. Nepanikařte, zhluboka dýchejte a přistupujte k nim s nadhledem, tak je nejlépe zvládnete. Alespoň v zaměstnání se vám bude dařit, dokonce vás čeká nějaká změna k lepšímu, ať už to bude povýšení, noví kamarádští kolegové, nebo úplně jiná práce. Svoje pocity a emoce rozhodně netajte, mohlo by se vám to ošklivě vymstít, prostě s každým mluvte na rovinu a všechno se vyvrbí tak, jak má.

Lev (23. 7.–22. 8.) královna pohárů – Mírnost – Kolo štěstí

Dostanete se do harmonie a rovnováhy sami se sebou a po delší době se zkrátka budete dobře cítit ve vlastním těle. A bude to na vás i vidět! Vnitřní spokojenost a klid se okamžitě odrazí i na zevnějšku. Budete si připadat silní a šťastní, takže budete mít tendence vrhat se do všeho po hlavě. A víte co? Udělejte to! Dejte se do práce i do života na 110 % a veškerou opatrnost hoďte za hlavu, květen je prostě váš. Nenechte se brzdit, buďte stále v pohybu a zkoušejte nové věci, teď je ten pravý čas zazářit.

Panna (23. 8.–22. 9.) Císařovna – král pohárů – 2 poháry

Teď byste se měli zaměřit na svoje nejbližší. Hlavně na vyřešení konfliktů a problémů, které na vás čekají, klidně i těch, které jsou dávno promlčené. Květen zkrátka nahrává tomu, abyste staré kostlivce vytáhli ze skříně. Najednou totiž zjistíte, že nejsou tak strašliví, jak se vám zdálo, a že máte dost síly na to, abyste je zvládli. Rodina vám za to rozhodně stojí. Kromě toho se pusťte do všech dlouho odkládaných tvůrčích projektů, klidně i jen pro zábavu. Budete sršet kreativitou, tak to nepromeškejte a začněte tvořivým způsobem „kouzlit“.

Váhy (23. 9.–23. 10.) eso pentaklů – 10 pohárů – Ďábel

V květnu vám pod rukama všechno pokvete, a to i doslova. Ať už se pustíte do přesazování domácí zeleně, nebo nového pracovního projektu, úspěch máte téměř zaručený. Planety totiž stojí na vaší straně. Snažte se však dělat něco, co vás opravdu baví, a ne to, co vám přinese největší zisk. Vaším cílem by totiž mělo být to, že dosáhnete nějaké vyšší spokojenosti, nikoli jen přízemní možnosti, že si koupíte všechno, nač si vzpomenete. Nastal ideální čas na sobě zapracovat. Srovnejte si priority a jděte na to.

Štír (24. 10.–22. 11.) Věž – 7 pentaklů – 2 pentakly

Máte pocit, že se vám všechno sype pod rukama a vaše jistoty se rozpadají. Možná to tak skutečně je, nicméně mějte na paměti, že změny, které přicházejí, povedou k nastolení stabilnější situace. Přivítejte je tedy s otevřenou náručí i myslí, a hlavně se zvědavostí. Těšte se na to, co vám každý další den nabídne. Rozhodně se netrapte, protože tím jen sebe i okolí zahrnete starostmi, chmurami a podobně negativními záležitosti, o které nikdo, včetně vás, přece nestojí. Nečekejte zázraky na počkání a přijímejte novinky s pokorou. Uvidíte, že nakonec všechno dopadne lépe, než jste čekali.

Střelec (23. 11.–21. 12.) král pohárů – 2 hole – 9 mečů

Občas míváte sklony k sobeckosti. Vězte, že v květnu vám tento přístup nic dobrého nepřinese. Myslete na druhé a buďte dobrosrdeční, protože vy sami budete přízeň koncem měsíce potřebovat, a budete moc rádi, když vám dotyční laskavosti oplatí. Můžete očekávat také nové pracovní výzvy, které si sice vyžádají spoustu energie i času a ochudí vás o trochu spánku, ale bohatě se vám za úsilí odmění. Pro každý růst je třeba něco obětovat, tak se připravte na dočasnou ztrátu komfortu, vyplatí se vám to.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Střelce čekají nové pracovní výzvyFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 7 pohárů – eso mečů – 9 mečů

V květnu byste měli mít na paměti, že každá lež či nepravda se vám vrátí s mnohem větší silou, nic se prostě neutají. Buďte upřímní ke všem kolem i za cenu toho, že jim řeknete věci, které slyšet nechtějí. Také se vyvarujte negativity, zejména nepřistupujte k věcem s přehnaným pesimismem. Věřte sobě i ostatním, ukažte nadšení a optimismus. Díky tomu se vám povede i ty komplikovanější situace přestát s grácií. Neztrácejte úsměv, konec měsíce bude plný správných rozhodnutí a dosažených cílů.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) eso mečů – eso holí – 10 pentaklů

Konec dubna pro vás patrně nebyl lehký, protože jste se utápěli v chmurách a depresích. Což o to, špatná nálada čas od času postihne každého, ale u vás to byl začarovaný kruh, z něhož jste neviděli cestu ven. Květen tyhle strasti konečně rozpustí, a už ani nebudete vědět, kde se vztek a frustrace vlastně vzaly. Hoďte je za hlavu a soustřeďte se na to dobré, co pro vás nachystala přítomnost. Nebojte se, opravdu není důvod. Nenechte se nejistotou omezovat a uvidíte, že vývoj předčí vaše očekávání, stačí si jen dodat odvahu.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 3 hole – Svět – 5 mečů

Konečně uzavřete něco, na čem dlouho děláte, a už jste měli dojem, že se ke konci snad nikdy nedostanete. Pocit osvobození a úlevy bude nezměrný. Tento měsíc také přeje všem aktivitám. Pokud tedy plánujete zhubnout do plavek, nastal ideální čas. Začněte a neodkládejte to, překvapí vás, jak je to snadné, když už se jednou do sportování nebo cvičení pustíte. Bohužel vás nejspíš čekají nějaké vztahové komplikace, ale nic, co by se nedalo vyřešit rozhovorem. Neuzavírejte se, mluvte a všechno se spraví.

Květen je čas lásky a jaro je v plném proudu. Na co se nejvíc těšíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám