Hlavní obsah

Májové čarování: přivolejte si lásku i vášeň!

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen je měsíc lásky, vztahů a romantiky. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, případně se zbavit té, o kterou nestojíte? Máme pro vás několik tipů.

Článek

Kouzla lásky jsou těmi nejoblíbenějšími a nejvyhledávanějšími, vždyť kdo by nechtěl mávnout proutkem a mít po boku dokonalý protějšek? Magické rituály takto nefungují, přesto však můžete určitými způsoby něčí lásku posílit, vyvolat nebo probudit vášeň. Jak na to?

Líbání pod třešní

Prvomájové líbání pod třešní je tradičním zvykem všech zamilovaných – žena musí dostat pod rozkvetlým stromem polibek, aby byla krásná a do příštího roku „neuschla“. Původ této tradice není přesně znám, ale magický význam tohoto úkonu je jasný. Kvetoucí stromy jsou symbolem jarní bohyně plodnosti a lásky.

Ať už se skrývá pod jménem Vesna, Juno, Eostre, Ostara nebo úplně jiným, polibkem pod rozkvetlým stromem zamilovaný pár tuto přírodní entitu vzývá a snaží se získat kapku její síly. Nevědomky tedy polibkem pod třešní vlastně přírodu prosíte o potomka, tak na to pamatujte. Ovšem rozhodně tuto tradici nezavrhujte, plodnost je v magickém kontextu vždy též spojena s láskou – a o to vám přece jde.

Foto: Nikiforova Viktoria, Shutterstock.com

Ono se nám to podnebí poněkud mění. A tak, když nekvete 1. máje zrovna třešeň, zvolte libovolný jiný, nejlépe ovocný, kvetoucí stromFoto: Nikiforova Viktoria, Shutterstock.com

Bylinky Afroditina pásu

Takzvané byliny Afroditina pásu jsou přírodní rostlinná afrodiziaka  a použít se dají všelijak – čerstvé přidat do jídla, nasušit a dále s nimi čarovat, zpracovat do masti, využít jako vonné vykuřovadlo nebo jen schovat objektu vašeho zájmu pod polštář. Tyhle rostliny lásku nevyvolají, ale rozdmýchají pohaslou vášeň. Patří k nim barvínek, celer, česnek setý, chřest lékařský, chilli papričky, kopřiva, křen selský, lékořice lysá, mrkev obecná, pepř černý, pšenice obecná, puškvorec, řebříček obecný, slunečnice, šípková růže, vinná réva a vstavač kukačka.

Jak vidíte, rozhodně nejde jen o bylinky a mnohé přísady najdete i v kuchyni. Důležité je dát jim magický náboj. Vždy před tím, než budete danou surovinu zpracovávat, podržte ji na okamžik v dlani a usilovně si vizualizujte výsledek toho, čeho chcete dosáhnout, tedy vášeň a vzrušení. A pak už vařte, sušte a podávejte.

Zamilované cestičky

Pokud vaše srdce touží po někom konkrétním, a dokonce víte, kde bydlí, můžete vyzkoušet účinky takzvané cesty lásky. Připravte si zásobu sušených bylin – dobře poslouží růže, máta, rozmarýn či lístky slunečnice. Ty pak rozhazujte cestou od svého bydliště až k budově, kde bydlí daný jedinec, a myslete přitom na vaši společnou budoucnost.

Tento starý český zvyk vzkvétal zejména na vesnicích, kde je od domku k domku blízko, ale aplikovat ho můžete i ve městě. Ona cestička nemusí být celistvá, je naopak spíš symbolická; víc než roztroušené bylinky zmůžou vaše myšlenky a přání. Zaručí, že si k vám vaše vysněná láska najde cestu.

Foto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Lístky a květy voňavých rostlin sypejte na cestu mezi domovem vašeho milovaného a vaším. Prý pak všechno vyjde tak, jak si přejeteFoto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Kouzla se svíčkami

Svíčková magie se dá použít oběma směry, tedy abyste lásku přivábili, ale i na to, abyste tu nechtěnou uzavřeli a poklidně odmítli. Pokud chcete lásku do života přivolat, budete potřebovat svíčku červenou a růžovou – to jsou barvy sexuální energie a romantických vztahů – a ještě k tomu růžovou vodu. Stačí naložit přes noc do vody několik plátků růže. Svíčky ve vodě omyjte, postavte před sebe a při zapalování si představujte, jak se vaše srdce i mysl otevírají lásce. Dotýkejte se jich dlaněmi a nechte je absorbovat vaši energii. Nakonec je sfoukněte a rituál opakujte každý den, dokud svíčky zcela nedohoří.

Pokud se naopak chcete lásky zbavit, potřebujete svíci bílou. Pro tento rituál se nejvíc hodí sobota, která je dnem rozloučení a ukončení. Svíci ovažte červenou nitkou a pak knot zapalte. Přitom si vizualizujte tvář člověka, jehož city nechcete, a představujte si, jak se od vás vzdaluje a mizí pryč. Červenou nitku buď nechte přepálit, případně ji přestřihněte, nakonec plamínek uduste prsty. Opakujte opět denně.

A jaká májová kouzla lásky znáte nebo praktikujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám