Hlavní obsah

Květnová móda: Vyberte si výrazné kusy, které promění váš šatník!

Foto: Greta Blumajerová

V květnu se porozhlédněte po výraznějších kusechFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Rozevlátá asymetrická sukně, kalhoty s květinovým potiskem nebo krajkový bomber. Pokud se nebojíte sáhnout po silných kusech, jste na správném místě! Květnová móda je totiž všechno, jen ne nudná.

Článek

Džíny, basic trička, bílé šaty, padnoucí sako… věříme, že módní základ už všechny máte. Se stylistkou Ivanou Pražákovou jsme se proto zaměřili na výrazné kusy, které vašemu šatníku dodají to „něco navíc".

Jako pírko

Transparentní topy patří ke kusům, které většina žen bázlivě obchází. Ani s průsvitným vrškem přitom nemusíte ukazovat holý pupík. Stačí, když pod halenku obléknete tělové body nebo tílko. Jak vidíte (respektive nevidíte :-)) na fotce, tělová barva pod bílou přímo zmizí. Z lehkého materiálu je i sukně, která je pro změnu zabezpečená spodničkou. Model dotáhnou k dokonalosti šněrovací boty na podpatku.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: halenka (Mango, 1199 Kč), sukně (The Item, 4850 Kč), sluneční brýle (The Item, 1550 Kč), boty (Reserved, 1299 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Sluneční brýle jsou více než jen stylový doplněk. Které se líbí vám?Foto: archiv firem

Inspirujte se uměním

Výrazné potisky, připomínající díla z galerie, jsou trendy. A je jedno, jestli je budete nosit na přestřižených šatech, které vybrala stylistka, nebo na něčem úplně jiném.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: top a sukně (The Item, 3850 Kč/komplet), kabelka (Reserved, 799 Kč), boty (H&M, 799 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Bundou sezony se stává…

Pokud sledujete naši módní rubriku, určitě víte, o kterém svršku je řeč. Bombery se v jarních kolekcích objevují v nejrůznějších variacích (o pár řádků níže se můžete těšit ještě na krajku) a jsou ideální přesně pro lehké zahřátí. Bomber můžete navíc nosit i k sukni. Místo topu stylistka zvolila body, které na rozdíl od běžného trička, zastrčeného v sukni, perfektně drží na místě.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sukně (Lindex, 999 Kč), bomber (Topshop, 1999 Kč), body (Topshop, info o ceně v obchodě), náramky (H&M, 349 Kč/set), ledvinka (Topshop, 799 Kč), boty (Topshop, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Květiny na kalhotách

Splývavé kalhoty s širšími nohavicemi jsou mnohem pohodlnější než džíny. Tak proč pro změnu nevyzkoušet je? Nosit se navíc dají jak s vysokými podpatky, tak i s rovnou obuví. Obléknout k nim můžete třeba v úvodu zmiňované oblíbené sako.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 1699 Kč), sako (Marks & Spencer, 2999 Kč), kabelka (Reserved, 899 Kč), náramky (Reserved, 199 Kč/kus), boty (Mango, 899 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Sháníte prostornou kabelku? A co říkáte na náš výběr?Foto: archiv firem

Pruhy a zase pruhy

Na módních přehlídkách tento klasický vzor dominoval. Proužky můžete nosit v barevném provedení, výborně ale bude vypadat i hra s černou a bílou. Na modelu navíc můžete vypozorovat inspiraci jednotlivými érami – boty s platformou jsou jako vystřižené z devadesátých let, kočičí brýle připomínají léta padesátá a límeček evokuje šedesátky, kdy všichni milovali Twiggy.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (The Item, 4850 Kč), kabát (Mango, 2299 Kč), boty (Mango, 1799 Kč), sluneční brýle (The Item, 850 Kč), prsten (The Item, 650 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Krajka? Rovnou dvakrát

Milujete tento materiál stejně jako my? Dopřejte si ho rovnou dvakrát! Pokud zvolíte čistou bílou variantu, můžete přes šaty přehodit ještě stejně laděný bomber. Roli doplňku zastala kabelka s řetízkovým uchem a květinová čelenka.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 1499 Kč), bomber (Twin-Set, 5300 Kč), čelenka (Reserved, 199 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč), kožené boty (Mango, 1799 Kč), prsteny (H&M, 349 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Oslňujte pomocí odlesků

Módní tipy zakončíme metalickými odlesky. Pakliže s nimi teprve začínáte, sjeďte pohledem na boty a pořiďte si obdobné. Nebojíte se doslova blýsknout? Vyzkoušejte metalický overal nebo (a) lehký kabátek. Výrazné kusy samozřejmě nemusíte nutně nosit pohromadě. Coby jednotlivci se budou hodit i k těm nejjednodušším outfitům.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: overal (Mango, 1199 Kč), kabát (Mango, 1799 Kč), náhrdelník (Reserved, 249 Kč), boty (Topshop, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Která sestava je podle vás ta nej? Napište nám!

Reklama

Související témata:
Miroslav Kusý

Načítám