Hlavní obsah

Písničky ze slavných filmů: Dejte si kvíz, jak znáte Hříšný tanec, Titanic i Bridget Jones

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý dobrý film musí mít i skvělou hudbu. A tak, jako si lidé pamatují ty nejlepší scény, i filmové písně se stávají legendami. Pokládáte se za znalce? Otestujte se v našem kvízu.

Článek

Skvělý film bez hudby? Bez ústřední písně, která by se stala stejným hitem jako snímek sám? Ani náhodou, jedno bez druhého nemůže být! Takže pokud se vyznáte ve filmech, měli byste mít stejný přehled i o filmové hudbě. Zvládnete náš kvíz?

1. Snímek Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí z roku 1994 je filmová klasika. I soundtrack je považován za jeden z nejlepších vůbec. Víte, který song Tarantino vybral pro legendární taneční scénu Umy Thurman a Johna Travolty?
Foto: Profimedia.cz
2. Flashdance je slavný taneční film z roku 1983. Příběh o mladé svářečce Alex v podání Jennifer Beals, která se touží dostat na taneční konzervatoř, určitě znáte. Film je plný hudby 80. let, ale na kterou píseň v závěru Alex tančí před přísnou porotou, která rozhodne o jejím osudu?
Foto: Profimedia.cz
3. A máme tu další Tarantinovo veledílo, snímek Kill Bill (2003). Víte, jak se jmenuje píseň začínající zlověstným pískáním, která hraje ve chvíli, kdy jednooká vražedkyně Elle Driver (přezdívaná Kalifornský horský had) jde převlečená za zdravotní sestru zabít hlavní hrdinku Černou mambu?
Foto: Profimedia.cz
4. Mnoho žen zná film Deník Bridget Jonesové (2001) skoro zpaměti. Takže vám nejspíš nebude dělat problém vzpomenout si na song, který hraje ve scéně, kdy je Bridget sama v tělocvičně a maká na spinningovém kole tak, až se nakonec neudrží na nohou.
Foto: Profimedia.cz
5. Titanic z roku 1997 s Leonardem DiCapriem a Kate Winslet nemůžeme vynechat. Píseň My Heart Will Go On od Céline Dion je notoricky známá. Ale víte, jak se jmenuje skladba, která doprovází celou dramatickou scénu, kdy se loď potápí a lidé umírají?
Foto: Profimedia.cz
6. Že znáte Hříšný tanec z roku 1987 dokonale? Píseň, při které Baby (Jennifer Grey) poprvé sleduje, jak hříšně se dá tančit, je song Do You Love Me. Víte ale, jak se jmenuje píseň, při níž ji hned potom vyzve Johnny (Patrick Swayze) k tanci a ukazuje jí, jak má rozhýbat boky?
Foto: Profimedia.cz
7. Armageddon z roku 1998, v němž se skupina odvážných naftařů v čele s Brucem Willisem vydá zachránit svět před srážkou s asteroidem, jste určitě viděli. Víte, kdo nazpíval slavný ústřední song k filmu – I Don't Want to Miss a Thing?
Foto: Profimedia.cz
8. A skončíme filmovou klasikou, agentem 007, Jamesem Bondem. Ústřední písně se většinou jmenují stejně jako film. Platí to i pro song Tomorrow Never Dies (Zítřek nikdy neumírá, 1997). Víte, která zpěvačka píseň pro Jamese Bonda v podání Pierce Brosnana nazpívala?
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Nedopadli jste moc dobře? Možná vás víc než filmy a hudba zajímá třeba cestování. Zkuste kvíz týkající se evropských památek.

Načítám