Hlavní obsah

Jedinečná Beyoncé! Otestujte své znalosti Queen B, která má doma nejvíce cen v historii hitparády

Foto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Foto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beyoncé, jedna z největších královen současného hudebního světa, dlouhé představování nepotřebuje. Získala nejvíc cen Grammy ze všech umělců a po dlouhých letech si letos střihla turné. Otestujte se, zda se můžete právoplatně nazývat fanouškem Queen B.

Článek

Celým jménem Beyoncé Giselle Knowles-Carter si během své dlouhé hudební kariéry (zpívá od půlky devadesátých let) střihla několik rekordů v podobě prvních příček hitparád, počtu prodaných alb a také množství gramofonků z hudebních cen Grammy. Letos se stala nejoceňovanější umělkyní v historii této soutěže, má jich 32! A vůbec, na co sáhne, to se jí daří. Také se po dlouhých deseti letech vydala na extrémně úspěšné světové turné, jež skončilo začátkem října a ze kterého chystá na začátek prosince film. Stejně jako Taylor Swift, se kterou společně kralují současné hudbě a na jejíž film už můžete do kin zajít.

Otestujte si znalosti o této divě a zjistěte, zda jste právoplatným členem BeyHive klubu, jak se nazývají její nej fanoušci.

1. Beyoncé začínala v teenagerovské kapele o šesti děvčatech. Poté zůstalo jen trio, které na přelomu tisíciletí zaznamenalo obrovský celosvětový úspěch. Jak si Beyoncé, Michelle Williams a Kelly Rowland říkaly?
Foto: Kevin.Mazur , Gettyimages.com
2. V roce 2008 Beyoncé prozradila, že trpí trémou a aby ji zmírnila, představuje si, že na jevišti vystupuje její alter ego, kterému dala samostatné jméno. Jím také nazvala desku, již ten rok vydala. Jak zní?
Foto: Kevin Mazur, Gettyimages.com
3. Tehdejší přítel jí pomohl se singlem Crazy in Love (2003), brali se v roce 2008 a vydali spolu album The Carters. Jak se její manžel jmenuje?
4. Beyoncé si svoje soukromí poměrně střeží. Její fotka, kde oznámila druhé těhotenství, lámala na sociálních sítích rekordy. Jak se jmenují dvojčata, která se narodila v roce 2017?
Foto: Profimedia.cz
5. Jak se jmenovalo první vizuální album (písničky byly doprovázeny hned i hudebními klipy), které zpěvačka vydala, aniž by na to dopředu své fanoušky připravila?
6. Svůj medový hlas propůjčila Beyoncé i pohádkové postavě. Jaká to byla?
7. Kromě zpěvu, tance a herectví se věnuje i návrhářství. V roce 2016 jí vyšla první kolekce sportovního oblečení, která už dávno není jen o kouscích na cvičení. Jak se její značka jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
8. Beyoncé je na svoje soukromí skoupá, ale hodně toho prozradí v textech svých písní. Na jakém albu světu odhalila, že ji její manžel podváděl?
9. Panují kolem ní i konspirační teorie, třeba ta, že má oholenou hlavu a nosí paruky nebo že jí je ve skutečnosti o dva roky víc. Kolik let je Beyoncé doopravdy?
10. Její hlas je jedinečný. Spojuje kondiční tréning s posilováním hlasivek - trénuje totiž tak, že běhá na páse a přitom zpívá. V jakém songu na albu s názvem 4 jde až do závratných výšek?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám