Hlavní obsah

Odvážná Pamela Anderson bez make-upu: Tohle jsem zkrátka já!

Foto: Arnold Jerocki , Gettyimages.com

Foto: Arnold Jerocki , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky Pamele Anderson jsme si uvědomili, jak vypadá ten nejsmělejší beauty look roku 2023. Je to trocha pleťového oleje a.… toť vše. Šestapadesátiletá herečka dorazila na pařížskou přehlídku v podstatě nenalíčená a prohlásila, že už se nehodlá honit za iluzí mládí. Za tenhle rebelský počin jí tleskáme na dálku.

Článek

Roky jsme všechny testovaly návody na ty nejlepší „no make-up“ looky. Vizážisté nám radili, jaké make-upy, korektory a rozjasňovače udělají tu nejlepší pleť a kterou tvářenku vybrat, abychom vypadaly jako po desetihodinovém spánku. Líčení, které se tváří, jako by neexistovalo, bylo trendem několika posledních let, herečka Pamela Anderson ale udělala něco mnohem riskantnějšího. Ona opravdu takzvaně vstala a šla.

Smrt kamarádky změnila její postoj k líčení

Měla pověst sexsymbolu a s líčidly nikdy nešetřila. Pro Pamelu Anderson byly charakteristické oči, silně orámované linkami, vrstvy řasenky, jasně definované obočí a konturkou vykreslené rty. Pak ale přišel leden letošního roku a dokument Netflixu Pamela: Příběh lásky, kde se herečka objevila v úplně jiné poloze. Už tehdy byla v některých záběrech nenalíčená a bylo zřejmé, že s tím nemá sebemenší problém.

Ačkoli si na společenské akce stále nechávala dělat make-up, ve svém soukromí od něj ustupovala. „Moje máma mi vždycky říkala, že přijde doba, kdy nebudu chtít na pleti žádný make-up. A měla pravdu,“ prohlásila herečka ve videu pro Vogue France. Její vztah k make-upu zkomplikovalo také úmrtí její oblíbené vizážistky a přítelkyně Alexis Vogel († 61), která před čtyřmi lety podlehla rakovině prsu. Od té doby se prý Pamele Anderson chtělo do líčení pouštět čím dál méně.

Přehlídka v Paříži a 5minutová příprava

Pařížský fashion week, který probíhal minulý týden, byl první akcí, na kterou se Pamela Anderson odhodlala vyrazit kompletně bez make-upu. Zatímco další hvězdy měly po ruce týmy make-up artistů a stylistů, herečka vzala svůj look do vlastních rukou. Místo hodinových příprav si dala jen sprchu a nechala si vlasy přirozeně uschnout na vzduchu. Na pleť pak nanesla jen pleťový olej s růží, který si vlastnoručně namíchala (Pamela je zastánkyní clean beauty) a horní řasy dvakrát přejela řasenkou. Pak si vybrala oblečení z vlastních zásob a vyrazila na akci plnou dokonale upravených celebrit a fotografů.

Pamelu Anderson prý bavil pocit, že dělá něco rebelského, a pochvalovala si, že se cítí svobodně a sama sebou. „Když se budeme všichni honit za představou dokonalé krásy, budeme časem jenom zklamaní a možná i trochu smutní. Tohle jsem zkrátka já a musím říct, že jsem se ve své kůži nikdy necítila lépe,“ prohlásila herečka.

Honit se za iluzí mládí nemá smysl

Sbíráte odvahu udělat alespoň sem tam to samé? Nebo hledáte cestu, jak se ve své kůži cítit dobře? Podle herečky je všechno otázkou sebepřijetí. Pamela nemá ráda slovo aging, tedy stárnutí, a dává přednost vlastnímu termínu lifeing (life = život). „Musíte opravdu přijmout, že jste skvělé takové, jaké zrovna jste, a že jste krásné. Honit se za iluzí mládí nemá smysl,“ říká blondýnka, která vidí obrovskou svobodu v tom, že už neusiluje o pozici nejkrásnější ženy v místnosti.

Pamele tleská i Hollywood

Tomu, že Pamela Anderson odolala tlaku na dokonalost a vyrazila na tak velkou akci bez make-upu, tleskala hromada lidí a převážně samozřejmě žen. Herečka Jamie Lee Curtis dokonce na svůj instagramový účet napsala: „Revoluce za přirozenou krásu oficiálně začala,“ a dodala, že na ni tenhle odvážný krok neuvěřitelně zapůsobil. Jaký na něj máte náhled vy?

Načítám