Hlavní obsah

Kvíz: Poznáte nejslavnější kabelky světa? Otestujte svůj rozhled ve světě módy

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte k obdivovatelkám ikonických kabelek? Pojďte se otestovat, jak dobře se v jejich světě orientujete. Schválně, kolik bodů se vám podaří nasbírat, když vám ukážeme fotku a budeme chtít doplnit značku nebo název modelu.

Článek

Řadíte zájem o kabelky mezi svoje hobby? Pak si s následujícími otázkami určitě poradíte. Jsou totiž zaměřené na nejslavnější modely, které si ženy píšou na své módní wish listy (kdo říkal, že nemůžeme snít?) leckdy už desítky let. Vyznáte se v nich?

1. Začněme zlehka. Jednou z nejslavnějších kabelek světa je prošívaná kráska, kterou navrhla sama mademoiselle Gabrielle Chanel. A její jméno odkazuje na měsíc a rok, kdy byla stvořena. Je to…
Foto: Gettyimages.com
2. V roce 1999 navrhl John Galliano kabelku inspirovanou sedlem, která se ve velkém prodává i dnes. Vytvořil ji pro módní dům, jehož byl tehdy kreativním ředitelem. Jmenuje se...
Foto: Gettyimages.com
3. Vyznáte se i v novějších modelech? V roce 2019 spatřila světlo světa kabelka s nevšedním tvarem, která si brzy získala srdce všech milovnic módy. U které značky model Hourglass najdete?
Foto: Gettyimages.com
4. V roce 1961 přišel módní dům Gucci s kabelkou, která je populární dodnes. Původně se jmenovala Constance, ale poté, co ji začala nosit známá módní ikona, se její název změnil. Jak se model nazývá a po kom se tak jmenuje?
Foto: Gettyimages.com
5. I princezna Diana měla svou kabelku. Její původní název zněl Chouchou a navrhl ji v roce 1994 Gianfranco Ferré pro Dior, později byl ale model na počest princezny přejmenován. Je to...
Foto: Gettyimages.com
6. Velké módní domy mají své charakteristické monogramy. Která značka má tento s obrácenými písmeny G?
Foto: Gettyimages.com
7. Jedna z nejluxusnějších kabelek všech dob je bezpochyby birkinka, pojmenovaná po nedávno zesnulé ikoně Jane Birkin. Který módní dům ji za statisíce korun prodává?
Foto: Gettyimages.com
8. Kabelku navrhla Silvia Venturini Fendi v roce 1997 a později ji pomohla zpopularizovat Carrie ze Sexu ve městě. Jak se tento stále populární model jmenuje?
Foto: Gettyimages.com
9. Prošívaná kabelka Cassette byla hitem několika posledních let. Pro který módní dům ji v roce 2019 vytvořil návrhář Daniel Lee?
Foto: Gettyimages.com
10. Kabelka Bamboo s unikátním bambusovým uchem vznikla už v roce 1947 jako reakce na poválečný nedostatek kůže a v posledních letech byla přepracována. Který módní dům s ní přišel?
Foto: Gettyimages.com

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám