Hlavní obsah

Kvíz: Poznáte ikonické šaty a jejich slavné nositelky? Otestujte své módní znalosti

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řadíte módu mezi své hobby? Tak se ukažte! Otestujte své znalosti v tématu ikonických šatů a zkuste uhádnout, od kterých návrhářů slavné róby pocházejí nebo kdo je oblékl. Kolik se vám podaří nasbírat bodů?

Článek

Vsadíme se, že jste naprostou většinu následujících šatů už někde viděli. A ne jednou. Budete ale umět odpovědět na naše otázky? Pusťte se do kvízu a zjistěte, jestli jste na úrovni módního experta, nebo máte stále co dohánět.

1. Malé černé z filmu Snídaně u Tiffanyho (1961) patří k nejikoničtějším filmovým šatům všech dob a jejich návrhář byl blízkým přítelem herečky Audrey Hepburn. Jak zní jeho jméno?
Foto: Donaldson Collection Michael Ochs Archives, Gettyimages.com
2. Ačkoli měla princezna Diana černé šaty s odhalenými rameny od návrhářky Christiny Stambolian v šatníku tři roky, přišly jí natolik odvážné, že je nenosila. Až do června 1994, kdy se princ Charles veřejně přiznal k aféře s Camillou Parker Bowles. Od té doby se o těchto šatech nemluví jinak než jako o…
Foto: Jayne Fincher, Gettyimages.com
3. Královská svatba prince Williama s Kate Middleton byla událostí roku 2011. Pamatujete si, kdo princezně z Walesu tehdy šaty navrhoval?
Foto: Peter Slane Papixs, Gettyimages.com
4. Špendlíky jsou dodnes charakteristické pro návrhářku, která ušila šaty na premiéru filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb v roce 1994. Šaty, kterým se říká „THAT dress“ (TY šaty) oblékla herečka Elizabeth Hurley, která tehdy randila s hercem Hughem Grantem. Kdo za nimi stojí?
Foto: Gareth Davies Mission Pictures, Gettyimages.com
5. Do módních dějin se zapsala i herečka Halle Berry, která v roce 2002 přebírala Oscara za film Ples příšer. Na sobě měla šaty libanonského návrháře, jenž tehdy nebyl ještě zdaleka tak známý jako dnes. Kdo rafinovanou róbu se síťovinou navrhl?
Foto: Steve Granitz Archive , Gettyimages.com
6. Zpěvačka Jennifer Lopez si oblékla na Grammy v roce 2000 odvážné šaty s hlubokým výstřihem, na které se vzpomíná dodnes. Šifonové šaty s tropickým potiskem tehdy navrhla…
Foto: Scott GriesImageDirect, Gettyimages.com
7. Labutí šaty od návrháře Marjana Pejoskiho vyvolaly rozporuplné reakce, přesto se dodnes objevují na seznamu nejikoničtějších oscarových šatů. Která hvězda je v roce 2001 oblékla na červený koberec a tím je proslavila?
Foto: Profimedia.cz
8. Herečka Sarah Jessica Parker jako Carrie Bradshaw v seriálu A jak to bylo dál... oblékla velkolepé svatební šaty, ve kterých si původně měla brát pana Božského. Od které návrhářky jsou?
Foto: Profimedia.cz
9. Když v loňském roce přišla Kim Kardashian na Met Gala v šatech po slavné hvězdě, snesla se na ni lavina kritiky. Sám jejich návrhář Bob Mackie vzkázal, že šaty neměl nikdo jiný oblékat, a dlouhé týdny se spekulovalo o tom, jak moc Kim šaty poškodila. Komu model osázený kamínky původně patřil?
Foto: Taylor HillGetty Images, Gettyimages.com
10. Met Gala je nejprestižnější módní akcí roku. Mezi nejlepší looky posledních let patří model inspirovaný papežským rouchem, který navrhl John Galliano pro značku Maison Margiela. Která slavná zpěvačka ho oblékla?
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám