Hlavní obsah

Kvíz: Jak dobře znáte seriály z devadesátek? Otestujte své znalosti Pobřežní hlídky nebo Beverly Hills 90210

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napínavé příběhy, zajímavé postavy, se kterými se lze ztotožnit, dobrý humor… Důvodů, proč sledujete televizní seriály, je mnoho, navíc je dobré mít přehled, i protože jsou často tématem společenských konverzací. Kdo na konci minulého století neopakoval hlášky z Kroku za krokem a nedržel palce Milagros a Ivovi, ať hodí kamenem…

Článek

Sametová revoluce a otevření hranic směrem na Západ nám rozšířilo obzory v mnoha směrech. Mimo jiné i co se týče televizní zábavy. A český divák propadl nekonečným seriálům. I vy jste možná u mnohých strávili dětství a mládí a z chalupy se v neděli vraceli tak, abyste stihli podvečerní nálož zábavy na pokračování.

Pojďte si vyzkoušet, co všechno si z populární seriálové tvorby 80. a 90. let pamatujete.

1. Seriál Beverly Hills 90210 o čtyřčlenné rodině Walshových, která se mezi losangeleskou smetánku přistěhovala z Minneapolis, byl legendární. Do konce seriálu ovšem vydržel jen Brandon Walsh. Kam se po konci čtvrté, resp. páté řady odstěhovala Brenda a rodiče Jim a Cindy?
2. Melrose Place byl seriál odehrávající se v bytovém domě s bazénem, o kterém se tradovalo, že tu měl románek každý s každým. Vztahové propletence, vydírání, vraždy a návraty z minulosti byly na denním pořádku. Kdo si vedl deník, který odhalil v poslední sérii pikantní tajemství?
3. Pobřežní hlídka? Ta byla plná krásných lidí v červených plavkách, kteří bděli nad bezpečností kalifornských pláží. Jejich šéfem, kamarádem a rádcem byl charismatický Mitch Buchannon. Kdo ho v seriálu hrál?
4. Hlavními hrdinkami seriálu Čarodějky byly sestry Halliwellovy, které chrání svět pomocí Knihy stínů a světlonoše Lea před temnými silami. Jakými magickými schopnostmi disponují? Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe...
5. Buffy Summers je na první pohled obyčejná středoškolačka, ve skutečnosti je hrdinka seriálu Buffy, přemožitelka upírů, vyvolená dívka, která v městečku Sunnydale, založeném v místě Pekelné brány, bojuje proti upírům, démonům a jiným nadlidským silám. Kolik stvoření zla během 7 sérií zabila?
6. Krok za krokem byl populární sitcom o velké rodině, která vznikla svatbou ovdovělé kadeřnice Carol Foster a rozvedeného majitele stavební firmy Franka Lamberta. Jak se jmenovaly děti Carol?
7. Hrdiny seriálu Jump Street 21 byli policisté zaměřující se na vyšetřování mezi mladými lidmi, schopní zapadnout mezi osazenstvo střední i vysoké školy. Kterého herce role poručíka Toma Hansona celosvětově proslavila?
8. Argentinská telenovela Divoký anděl o Milagros, chudé dívce ze sirotčince, jejíž cesta ke štěstí měřila 270 dílů, byla na konci devadesátek velmi populární. Mili je dívka mnoha tváří: služebná u bohatých DiCarlových, sexy tanečnice i Cholito, milovnice jednoho pouličního sportu. Jakého?
9. Jessica Flatcher je podle některých vtipálků největší sériový či masový vrah v dějinách. Kolem hrdinky seriálu To je vražda, napsala se totiž umírá ve velkém. Herečka Angela Lansbury byla za roli spisovatelky řešící kriminální případy nominována na řadu ocenění, mimo jiné na 12 Emmy. Kolik jich získala?
10. Právnička Ally McBeal, její bohatý vnitřní život, přátelé a kolegové bavili diváky po pět sérií. Sekretářka Elaine vynalezla podtvářenku, spolumajitel firmy Richard Fish pronášel bonmoty typu „Tajemství nemá žádnou cenu, když ho nemůžeš prozradit“ a druhý spolumajitel John Cage si dodával kuráž záchodovým tancem. Na píseň jakého interpreta?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám