Hlavní obsah

Kvíz: Před deseti lety zemřela Věra Chytilová. Jak znáte její film Dědictví aneb Kurvahošigutntág?

Foto: TV Nova

Foto: TV Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

12. března uplynulo přesně deset let ode dne, kdy nás opustila slavná režisérka Věra Chytilová. Natočila desítky filmů, mezi její nejúspěšnější ale bezesporu patří komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág, u které člověk často brečí smíchy. Hlášky, jež v ní zazněly, jsou dodnes populární. Jak dobře znáte tento film? Udělejte si náš kvíz!

Článek

Film Věry Chytilové, který vznikl v roce 1992, dokonale ztvárnil situaci, jež v naší zemi panovala po sametové revoluci. V hlavních rolích excelují Boleslav Polívka, Dagmar Havlová, Miroslav Donutil, Ivana Chýlková či Jozef Kroner. Na vesnickém svérázném chlápkovi Bohušovi, který žije v rozpadající se chalupě a pracuje jako dřevař, je nádherně ukázáno, jak se může člověku změnit život, když získá obrovský majetek. Patří film mezi vaše oblíbené? Pak jistě dáte náš kvíz na 100 %.

1. Víte, jak zněl pracovní název filmu?
2. Roli Irenky ztvárnila Šárka Vojtková, která prý obdržela na tehdejší dobu velmi vysoký honorář - 50 000 korun. Herectvím se již poté neživila, stala se z ní podnikatelka. Kolik jí v době natáčení bylo let?
3. Ve filmu se objeví i jeden populární zpěvák. Je to:
4. Já su svobodný! Kdybych byl tak mladý, jak su svobodný, tož to su puberťák! Která postava pronáší tuto kultovní hlášku?
5. Kde pronese Bohuš legendární hlášku: Děláte machry a hajzl máte na chodbě?
6. Všechny smutky, radosti, šílenství i ostudy ve filmu od začátku s Bohušem prožívá:
7. Ve filmu koupil Bohuš Irence velkého opeřence. Byl to:
8. Bohuš se rozhodne, že pozve své kamarády do luxusní restaurace na večeři. Řidič pro ně přijede:
9. Co si Bohuš objedná pro sebe a svého právníka v hotelu Slavia?
10. Jak se jmenuje hospodská, která miluje Bohuše? Ztvárnila ji Dagmar Havlová?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám