Hlavní obsah

Pamele z Účastníků zájezdu je pětačtyřicet! Ukažte v kvízu, jak znáte film s Jitkou Kocurovou

Foto: Dalibor Puchta / CNC / Profimedia

Foto: Dalibor Puchta / CNC / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Účastníci zájezdu je klasika, která se divákům neokoukala ani po letech. Rozhodně i díky jedné z nejvýraznějších postav, tedy průvodkyni Pamele, kterou si zahrála modelka Jitka Kocurová.

Článek

Jitka Kocurová se narodila 27. února 1979, takže jí můžeme popřát ke 45. narozeninám. Většina lidí ji zná jako modelku – byla 2. vicemiss ČR pro rok 1999 a ve stejném roce byla pátá na soutěži Miss Europe. Nepřehlédnutelná ale byla i jako herečka – a to nejen v roli maličko hloupé Pamely z Účastníků zájezdu. Jitka si zahrála i v seriálu Rodinná pouta, byla protějškem Zdeňka Izera v jeho pořadu Telebazar, mohli jste ji vidět i v „Básnících“, v pokračování Jak básníci neztrácejí naději, nebo v komedii Pánská jízda.

Jitka Kocurová moderuje a pracuje pro nadaci

Jitka je ale činná i v dalších oborech – moderuje, zpívá a je patronkou nadačního fondu Srdce na dlani, který pomáhá dětem z dětských domovů integrovat se do společnosti a najít si v ní své místo. Miluje jógu a propaguje přírodní esenciální oleje. Je maminkou dvou dětí.

Přes všechno řečené asi pro mnoho lidí zůstává hlavně Pamelou – ostatně tak ji oslovují i její přátelé, jak sama přiznává. A právě proto, že ji film Účastníci zájezdu tak proslavil, připravili jsme k jejím narozeninám kvíz, ve kterém si můžete vyzkoušet, jak dobře tento film znáte.

1. Ve kterém roce byl film Účastníci zájezdu natočen?
2. Podle jaké knihy scénář vznikl?
3. Nepřehlédnutelní byli i dva řidiči, kteří se střídali za volantem zájezdového autobusu. Jak se jmenovali?
4. Co mají cestující řidičům vracet, když si objednají teplé nápoje?
5. Do jaké destinace ve filmu zájezd míří?
6. Jak se jmenuje naivní průvodkyně, které se říká Pamela?
7. Ve filmu padne tato hláška: „Našli ho na pláži, ležel tam jak vyvrženej vorvaň. Už se do něj pouštěli racci.“ Kdo to o kom řekl?
8. Film provází jedna písnička. Jak se jmenuje a kdo ji zpívá během závěrečných titulků?
9. Jak se jmenuje amatérský potápěč, kterého hraje Martin Pechlát?
10. Která z ženských postav si svlékne horní díl plavek na lehátku na pláži?
11. Koho ve filmu hraje slovenský herec Ondrej Kovaľ ?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám