Hlavní obsah

Kvíz: Vyznáte se v éčkách, která běžně jíte? Jsou pro vás bezpečná, nebo skrytý vrah?

Foto: photka, Shutterstock.com

Foto: photka, Shutterstock.com

O éčkách se toho řeklo a napsalo už tolik, že snad neexistuje nikdo, kdo by se s tímto pojmem nesetkal. Kolik vám ale zůstalo informací v povědomí? Otestujte se, jak se v éčkách vyznáte.

Článek

Fenomén éček je s námi už mnoho let. V poslední době se ale začalo řešit, že některá mohou být nebezpečná, a dokonce mohou způsobit vážné choroby. Orientujete se v tom, co jíte? Víte, která éčka jsou naprosto neškodná a kterým se raději vyhnout?

1/10
E123 – Amarant patřil díky své krásné červené, až červenomodré barvě k jednomu z nejrozšířenějších barviv v kosmetice a potravinách. Dnes se s ním ještě můžete setkat například v aperitivních vínech, lihovinách, alkoholických nápojích nebo u přibarvených rybích jiker. Jak byste toto éčko nejlépe popsali?
Načítám další otázku.

Vyznali jste se v éčkách? A jak jste na tom s českými nej? Odpověď najdete v našem kvízu.

Načítám