Hlavní obsah

Kvíz na nejoblíbenější české pokojovky aneb Poznejte je podle fotky a nenechte se nachytat

Foto: SeventyFour, Shutterstock.com

Ilustrační fotografieFoto: SeventyFour, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelené rostliny vypadají krásně, navíc se i díky nim může člověk cítit doma lépe. Vyžadují ale také vaši péči. K tomu, abyste ji zvládli, byste se v nich měli krapet vyznat. Dokážete na první pohled určit, o kterou rostlinku jde? Zkuste, zda podle fotky poznáte ty dnes nejoblíbenější.

Článek

„A co je to vlastně za kytku?“ „Tak to nemám tušení.“ Pokojové rostliny má doma kdekdo, ale zatímco mnozí jsou takovými pěstiteli-pokustóny, někdo se skutečně vyzná. Jestli patříte mezi ně, zjistíte po vyplnění kvízu. Schválně, jestli poznáte všech deset rostlinek:

1. Název je odvozen od podoby jejích řapíkatých, vzpřímeně rostoucích listů. Jak se tato elegantní rostlinka, kterou můžete pěstovat klidně v koupelně bez okna, jmenuje?
Foto: Sveten, Shutterstock.com
2. Roztomilé pokojovce původem z Číny se často říká palačinková rostlina nebo chinese money plant. Její správné jméno zní:
Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com
3. Jak se jmenuje popínavá rostlina, která je známá především svým velmi rychlým růstem? Dokáže obkroužit klidně celou místnost.
Foto: Shadow Inspiration, Shutterstock.com
4. Krásně kvete od jara až do podzimu a každý její květ vydrží i několik týdnů. Jde o:
Foto: Marina Rich, Shutterstock.com
5. Rostlinku na obrázku si často pořizují i lidé, kteří běžně pokojovky nepěstují. Oceňují totiž její zdravotní prospěšnost. Je to:
Foto: Colin Hui, Shutterstock.com
6. Její název je celkem legrační, přitom je ale nutné podotknout, že tato rostlinka je opravdový držák. Zvládne přežít klidně v tmavé aule na nádraží. Je to:
Foto: Sophie Leona Green, Shutterstock.com
7. Jako perličky navlečené na šňůrce, které volně spadají dolů. Budete znát jméno této na pěstování poměrně náročné, ale mimořádně půvabné pokojové rostliny?
Foto: MariaNikiforova, Shutterstock.com
8. Nezkušení pěstitelé ji zpravidla považují za palmu, ale je to:
Foto: Grumpy Cow Studios, Shutterstock.com
9. Často se používá do květinových vazeb, ale je to také krásná pokojovka, která opět nabírá na popularitě. Jak zní její název?
Foto: SaskiaAcht, Shutterstock.com
10. Díky sociálním sítím se už před lety stala asi nejfotografovanější pokojovou rostlinou. Jak se tahle zelená hvězda jmenuje?
Foto: Sozina Kseniia, Shutterstock.com

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Načítám