Hlavní obsah

Léčba při ztrátě nebo poruchách růstu vlasů

Řídnutí, padání a slábnutí vlasů na sebevědomí a psychické pohodě nikomu nepřidá. Trápením si ale nepomůžete. Raději na nic nečekejte a začněte hledat skutečně účinné řešení.

Článek

Snad každý člověk čas od času zaznamená, že mu vlasy padají více než obvykle. Příčin může být více. Mnohdy to bývá velký stres, nedostatek některých vitaminů či minerálů ve stravě, nadměrná fyzická zátěž nebo nešetrná péče. Často vlasy padají ve zvýšené míře po porodu a v menopauze, což je způsobeno vlivem hormonální nerovnováhy. Závažnější příčinou zvýšeného padání vlasů bývají některé druhy onemocnění a dědičnost.

Napsáno v genech

Podle statistik trápí úbytek vlasů stále více žen. Obecně se uvádí, že jde dokonce o 40 % ženské populace ve věku mezi 40 a 60 lety. Často jde o ženy trpící některou z forem alopecie, což je pojem, kterým odborníci ztrátu vlasů označují. Toto onemocnění má různé formy, z nichž nejčastější je androgenní typ. Nespočívá ani tak ve zvýšeném padání, jako spíše v tom, že se vlasový porost přestane postupně obnovovat. Vlasové folikuly se v některých částech vlasové pokožky ztenčují a posunují blíže k horním vrstvám kůže. Tím dochází ke zkrácení růstové doby vlasů a snížení jejich kvality. Vlasy jsou náchylnější k nepříznivým vlivům a dříve vypadávají. U žen to bývá nejčastěji na temeni hlavy a nad čelem.

Další příčiny ztráty vlasů

Vedle androgenní alopecie, která je dána geneticky, existují i další příčiny padání vlasů. Může jít například o difuzní alopecii, při níž dochází k plošnému vypadávání vlasů, či seborrhoickou alopecii, což je zánětlivé onemocnění kštice s tvorbou šupin. Ke ztrátě vlasů dochází také v důsledku některých onemocnění a při užívání některých léků. Samostatnou kapitolou je pak řídnutí vlasů v důsledku hormonálních změn po porodu, v těhotenství či v období menopauzy. S kvalitou vlasů nemusí být ženy spokojeny také v případě, že dochází k narušení struktury vlasů, jež vede k tomu, že jsou vlasy roztřepené, křehké a postrádají lesk.

REVALID

Řešení na dosah

Vedle používání speciální vlasové kosmetiky a místní aplikace „vodiček“, jež předepisuje dermatolog, vede cesta ke zlepšení stavu vlasů užíváním doplňku stravy Revalid. Jedná se o tobolky vyráběné ve Švýcarsku na základě dlouholetých lékařských výzkumů. Mají složení s obsahem aminokyselin methioninu a L-cysteinu, dále vitaminů skupiny B, železa, zinku, mědi, výtažků z pšeničných klíčků, kvasnic a dalších látek, jež stimulují, posilují a vyživují vlasové kořínky. Díky tomu jsou vnitřky vlasových kořínků zásobeny potřebnými živinami a dochází ke zlepšení růstu a pružnosti vlasů. Počítejte s tím, že výsledky se dostaví zhruba po jednom až třech měsících užívání, proto je důležité užívat Revalid pravidelně, dle doporučeného dávkování. Revalid koupíte bez předpisu volně v lékárně. Před použitím si pečlivě přečtěte příbalovou informaci a o užívání se poraďte s lékárníkem.

Reklama

Načítám