Hlavní obsah

Letní móda ve velikosti 44: Stylové můžete být i s plnými tvary!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte se odradit písmenky a číslicemi – styl není limitovaný údaji na cedulkách. I s plnými tvary si můžete dovolit pestré modely, které nezavánějí nudou. A ano, máme na mysli i ostře růžovou sukni, červené šaty nebo aktuální tropické motivy!

Článek

Stylistka Mariya Patrovská se tentokrát zaměřila na kousky, které budou slušet ženám s plnými křivkami. Tipy z letních kolekcí si můžete prohlédnout na modelce Anně, která má velikost 42–44. A pozor, nepřeskakujte jen z fotky na fotku – alespoň v případě, že se vás tato tematika dotýká. Na následujících řádcích vám totiž vysvětlíme i základní principy oblékání silnější postavy.

Předsudky stranou

Spousta módních prvků je na černé listině neprávem. Také jste slyšely, že plisování přidává minimálně deset kilo? Tuto informaci klidně pusťte z hlavy. Záhyby na látce vám nijak neuškodí, když zvolíte správný střih a materiál. Důkazem jsou jasně červené šaty (k dostání až do velikosti 50), které jsou příjemně lehké a splývavé. A právě tyto atributy mohou za to, že jsou šaty tak lichotivé – nepotlačují siluetu, naopak ji krásně kopírují, sukně se mírně rozšiřuje... Tento střih můžete vyzkoušet úplně všechny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lindex, 1399 Kč), náušnice (C&A, 159 Kč), boty (Topshop, 899 Kč), náramek (Reserved, 599 Kč za set), kabelka (Aldo, 1499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Konec her na schovávanou

Nejčastější chybou, které se ženy s větší konfekční velikostí dopouštějí, je snaha zakamuflovat každičký centimetr těla. Pytlovité střihy ale postavě spíše ublíží. Proč byste si například nemohly dovolit pouzdrovou sukni v ostře růžové barvě se zastrčeným tričkem? U těchto kusů si jen ohlídejte oblast bříška – pojistit se můžete stahovacími kalhotkami nebo body. A jestli máte se středem těla větší problémy, vyměňte sukni za tu, která se mírně rozšiřuje do tvaru písmene A.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: triko (Marks & Spencer, 499 Kč), sukně (Topshop, 2299 Kč), batůžek (Mango, 799 Kč), prsteny (Claire’s, 130 Kč za set), náušnice (H&M, 399 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Rovnováha je základ

Milujete volné prodloužené topy? Nebudeme vám je rozmlouvat. Na léto jsou extrémně příjemné a leccos se pod ně schová. Nezapomeňte ale na pravidlo módní rovnováhy. K volným vrškům je ideální zvolit úzké spodní díly. Líbí se vám kombinace bílé a mentolové?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: prodloužený top (Lindex, 799 Kč), kalhoty (Lindex, 999 Kč), boty (Tosca Blu, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Topshop, 399 Kč), kabelka (Aldo, 1499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Uzpůsobené trendy

Ne, ani sezonním hitům se nemusíte vyhýbat. Objevily jste šaty s módními tropickými motivy? Odneste si je do kabinky! Samozřejmě ale nesmíte slevit z kvalitních střihů a materiálů. Jedním z nejklasičtějších (a opět velmi lichotivých) typů šatů je kombinace vršku s véčkovým dekoltem, širšími ramínky a áčkovou sukní. Pod tu se navíc schovají i silnější stehna, boky nebo zadek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marc Cain, prodává Van Graaf, 8299 Kč), boty (Mango, 799 Kč), kabelka (Mango, 599 Kč), sluneční brýle (Lindex, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zdůrazněte pas

Připomíná vaše postava svým tvarem přesýpací hodiny? Nezapomínejte zvýrazňovat pas. Pomoci si můžete například širším stylovým páskem, který na plných tvarech působí lépe než ten subtilní. Podceňovat se nevyplatí ani další doplňky. Potištěné sandálky (a jsme znovu u těch tropických motivů) a psaníčko dají outfitu to „něco“ navíc.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: hedvábná košile (Marks & Spencer, 2699 Kč), sukně (MAX&Co., 4311 Kč), pásek (Topshop, 799 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), psaníčko (Mango, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Daniela Kremláčková
  • Modelka - Anna Caldrová
  • Zámek Kačina - Národní zemědělské muzeum Praha – Muzeum českého venkova, Svatý Mikuláš 51, Kutná Hora, www.kacina.cz

Která kombinace je podle vás ta nej? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám