Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Je to velké a bílé a okolo to má zelené listí. Určitě jste všichni poznali, že se nejedná o nic méně lahodného, než je květák. A my jsme si z něj pro vás připravili letní salát.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 30 dkg celeru
    9
  • 15 dkg ementálu
    7
  • 2 ks rajčat
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 hrst listové petržele
  • 200 ml majonézy s jogurtem
    7
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák očistěte, omyjte a nakrájejte na malé kousky velké asi jako hrách. Přidejte nastrouhaný celer, na malé kousky nakrájený ementál, rajčata, jemně nasekané bylinky, osolte a opepřete.

02.

Nakonec přidejte majonézu namíchanou s jogurtem, pokud vám nevadí, že salát nebude příliš držet pohromadě, můžete použít i jen bílý jogurt. Poměr surovin samozřejmě můžete libovolně upravit podle vlastní chuti.

Milovníci květáku, vyzkoušejte i koláč s květákovou náplní, litovat nebudete.

Související témata:

Načítám