Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Taky s láskou vzpomínáte na maminčiny polévky a omáčky či skvělé moučníky? My taky. Proto jsme se rozhodli podělit se s vámi o oblíbené jídlo našeho dětství. Výborné lívance s ovesnými vločkami!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 350 ml mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 10 g droždí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1,5 lžičky skořice
Článek

Postup

01.

Trochu mléka smíchejte s kvasnicemi a lžící cukru a nechte vzejít kvásek, mezitím namočte vločky do zbytku mléka a nechte je změknout.

02.

Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte zbytek cukru, vejce, mléko s vločkami a vzešlý kvásek. Těsto metlou promíchejte a nechte asi půl hodiny nakynout – zdvojnásobí objem a zároveň zhoustne.

03.

Na pánvi potřené kapkou oleje smažte z obou stran zlatavé lívance, které ještě horké obalujte v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Už jste někdy zkoušeli pravé americké palačinky, nebo je znáte jen v filmů a seriálů?

Související témata:

Načítám