Hlavní obsah
3,3
(147)
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Všichni je znáte z amerických filmů a seriálů, kde si je obvykle celá rodina dává s javorovým sirupem a máslem. Ano, řeč je o amerických palačinkách, nebo – chcete-li – o amerických lívancích. Od našich se značně liší, jejich ochutnávka ale stojí za to.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 135 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 130 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce másla
Smažení a podávání
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce javorového sirupu
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte přes síto a smíchejte s kypřicím práškem, solí a cukrem. V druhé míse prošlehejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (můžete ho vyměnit za rostlinný nebo olivový olej – ten určitě vyzkoušejte). Smíchejte dohromady a metličkou prošlehejte hladké těsto. Nechte aspoň 15, ideálně asi 30 minut odstát.

02.

Rozehřejte pánev a potřete ji trochou másla. Nalijte na ni naběračku těsta a lehce rozkružte – americké palačinky nejsou tak velké ani tenké jako ty naše – velikostí se blíží spíš našim lívancům. Hotová palačinka je asi centimetr silná! Nechte chvíli smažit, dokud těsto není na povrchu zcela zatuhlé. Pak palačinku otočte a osmažte i z druhé strany. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. 

03.

Podávejte polité několika lžícemi másla a javorovým sirupem.

Ochutnáte tuhle dobrotu i vy?

Reklama

Související témata:

Načítám