Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Připravujete jídla v parním hrnci? Pak se vám bude hodit recept na lososa s fenyklem, řapíkatým celerem a bylinkovým přelivem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g lososa
    4
  • 150 g fenyklu
  • 2 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 200 g rýže
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 ml bílého jogurtu
    7
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 lžíce sýru cottage s bylinkami
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do spodní nádoby parního hrnce rozložte na kousky pokrájený fenykl a řapíkatý celer, do prostřední nádoby pak nádobku s rýží a dostatečným množstvím vody. Přiklopte a nechte 10 minut vařit.

02.

Poté přidejte novou vrstvu s filety z lososa, které jste osolili a potřeli citronovou šťávou a snítku tymiánu. Nechte pracovat dalších 10 minut. V misce smíchejte sýr, jogurt a pažitku a máte hotovo!

Také moc fenykl v kuchyni nevyužíváte? Škoda, jde z něj uvařit třeba výborná polévka s česnekem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 268,97 kJ
Bílkoviny53,26 g
Tuky21,15 g
Sacharidy89,86 g
Sůl3,81 g
SAFA7,05 g
Vláknina5,13 g
Cukry4,89 g
Související témata:

Načítám