Hlavní obsah
3,3
(35)
Foto: Mahara, Shutterstock.com

Foto: Mahara, Shutterstock.com

Netradiční hustá polévka s lososem a kokosovým mlékem vás zasytí na dlouhou dobu! Vyzkoušejte rybí klasiku trochu jinak!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 bulva fenyklu
  • 1 sklenička celeru
  • 2 šálky tuřínu
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 4 ks lososa
Článek

Postup

01.

Na malé kousky nakrájejte bulvu fenyklu, celer, tuřín a na drobno petrželku, kterou odložte na později.

02.

Osmahněte vše kromě petrželky na kokosovém oleji ve velkém hrnci, zhruba 15 minut. 

03.

Do hrnce přidejte většinu vývaru a povařte asi 10 minut. Potom směs rozmixujte do hladka.

04.

Vedle na pánvi povařte ve zbytku zeleninového vývaru filety i s kůží. Poté filety vyndejte, odstraňte kůži a nakrájejte je na kousky.

05.

Maso z ryby přidejte do polévky a zalijte ji kokosovým mlékem. Směs ještě chvilku povařte. Podávejte teplé, posypané čerstvou petrželkou. 

Chutnají vám rybí polévky?

Související témata:

Načítám