Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: Lenka Philippová

Luxusní jablkový FludenFoto: Lenka Philippová

Aktualizováno

Jablíčka a rozinky? Jedině v koláči tak jemném, že se rozplývá na jazyku!

45 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 600 g hladké mouky
  • 250 g margarínu
  • 4 ks vejce
  • 6 g sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
Jablková náplň
  • 1 200 g jablek
  • 100 g rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 350 g cukru
Článek

Postup:

01.

Ze surovin na těsto vypracujte hladké těsto a rozdělte je na 4 díly. Dejte do chladu na hodinu odpočinout.

02.

Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nastrouhejte, smíchejte s rozinkami, cukrem a skořicí.

03.

Jednotlivé kusy těsta vyválejte na placky cca 2 mm silné. Propíchejte vidličkou. Tři upečte a jednu nechte syrovou. Do formy nebo na plech dejte postupně na sebe upečenou placku, náplň a jako poslední vrstvu neupečenou placku, kterou potřete vejcem a propíchejte vidličkou. Pečte při cca 170 stupních 50 minut. Nechte do druhého dne uležet.

Reklama

Související témata:

Načítám