Hlavní obsah

Hurá na lyže!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Lyžováním si navodíte dobrou náladuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darujte si letos pod stromeček aktivní životní styl. Omladíte své tělo, pohybem zaktivizujete své endorfiny, donátory dobré nálady. Jednou z možností je lyžařská výzbroj. Pokud říkáte ano, je nejvyšší čas začít ji vybírat.

Článek

Sezona 2008/2009 přináší nové poznatky, kterých se drželi konstruktéři dámských lyží. Lyže řady Dynastar Exclusive byly proto vyvinuty nejen s důrazem na hezký vzhled, ale především na nejvhodnější užitné vlastnosti pro lyžařky.

Ženy mají totiž tendenci „sedět" na patkách lyží. Váha jejich těla je pak koncentrována v zadní části lyže, proto obtížněji vjíždějí do lyžařského oblouku a často se jim lyže ve špičkách kříží.

Hlavní rozdíly dámy vs. páni

Modely dámských lyží jsou mnohem lehčí (přibližně o čtvrtinu) než ty pánské, pro snadné přenášení jsou navíc vybaveny speciálním protiskluzovým povrchem na přední části lyže.

Montážní bod vázání je posunutý cca o 1,5 centimetru dopředu a pata vázání je podložená. Lyžařka tak získá správné držení těla a ovládání lyží je díky této „drobnosti" podstatně jednodušší.

Foto: Dynastar

Vybírejte podle vzhledu, ale i užitných vlastnostíFoto: Dynastar

Tipy na lyže

Dřevěné lyže Exclusive Course PRO zaujmou velmi zkušené lyžařky, které milují zimní sporty a vyžadují výkon, přesnost a dynamiku. V obchodní síti je tento model možné zakoupit za cenu od 16 990 korun.

Exclusive Fluid Limited osloví zkušené lyžařky, které rády mění terén. Na každém povrchu jsou maximálně přesné a pružné. V prodeji jsou za cenu 15 990 korun.

Hledáte-li univerzální lyži, potom se vám bude líbit model Exclusive Active. Jestli jste rekreační, středně pokročilá až pokročilá lyžařka, která chce mít nad lyží kontrolu i v náročnějších terénech, je to správná volba. Doporučená maloobchodní cena je 10 990 korun.

Jste středně pokročilá lyžařka, na svahu už si věříte, ale přeci jen preferujete stabilní lyže se snadnou ovladatelností? Pak vám bude vyhovovat model Exclusive Sensation nebo Exclusive Sensation Grey - velmi pohodlné lyže, které jsou spolehlivé na tvrdém i hrbolatém povrchu. Oba modely zakoupíte za 8990 korun.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Lyžování s partnerem oživí vztahFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Lyžařské boty

Ženy kladou důraz na funkčnost, pohodlí, teplo, poskytovanou stabilitu, ale také na vzhled svých lyžáků. Co by tedy správné lyžařské botě nemělo chybět?

Nová trojrozměrná fleecová vnitřní vrstva polstrování s názvem 3D AIR, která zvyšuje pohodlí i ochranu před chladem.

I když se to může zdát banální, nové boty jsou vybaveny ergonomickými přezkami potaženými gumou. Díky tomu šetříte své ruce i rukavice.

Vybrané modely mají vnitřní botičku zateplenou husím peřím, které výborně chrání před chladem, ale i vlhkostí.

Sportovní boty mají zvýšený podpatek pro lepší držení těla. Důležité je, aby botičky byly měkké a teploučké.

Takže nemějte špatné svědomí, když se rozhodnete zahýbat financemi a pořídíte si novou lyžařskou výzbroj. Vždyť je to dárek, který tělu udělá dobře a společné zážitky zase udělají dobře vašemu vztahu.

Reklama

Související témata:

Načítám