Hlavní obsah

Má dílnu radši než vás? Těchto 5 smutných důvodů vám objasní proč

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Garáž nebo dílna. Jak to, že mají pro muže takový význam? Důvodů, proč jsou tato místa načichlá testosteronem posvátná, existuje několik. Vždy však mají něco společného s vámi. Za rámeček si to ale nedáte!

Článek

„Tuhle jsem někde četl, že alkoholici pijí proto, že popírají realitu a chtějí se od ní vzdálit. Já, abych nemusel začít pít, radši trávím čas v dílně. A důvod? Chci totiž mít klid,“ usmívá se jedenačtyřicetiletý Jakub. Jeho názor je nicméně trochu obecný. Také se toužíte dozvědět něco bližšího a konkrétnějšího, od čeho „chce mít klid“? Jak je libo. Kvůli těmto pěti věcem má muž radši dílnu než vás!

1. Už nemá chuť se na vás dívat

Seriály, povinnosti, rutina? Muž už nemá náladu se v určité dny „setkávat“ s vaším milým obličejem nebo prací, kterou po něm vyžadujete. Je možné, že by sice šel raději do hospody, ale to byste se rozčilovala – a on by se stresoval. To přece nejde. On nemá ani trochu náladu na vaše výčitky, toho má přes týden dost. Dílna je skvělá volba – už jen proto, že proti ní by žádná drahá polovička neměla mít námitky, zvlášť když bude kutit něco pro vás oba. Co říkáte třeba na novou komodu do ložnice?

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Proč nechápete, že muži potřebují klid a vaše seriály je nebaví?Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

2. Nesdílí váš vkus

Muži, kteří po večerech mizejí v dílně, nemusejí být nutně z manželky nebo partnerky otrávení. Dílna, garáž (ale může to být cokoliv jiného – třeba soukromá pracovna, kout v bytě) je pouze symbolem pro mužské útočiště. Vzhledem k tomu, že ženy přebírají péči o společné prostory a berou ji pevně do svých rukou, cítí se muž v bytě vlastně jako pouhý návštěvník, ne-li cizinec.

Zkuste se na to podívat jeho pohledem. On vaše hnízdečko nezařizoval, nevybíral barvy na stěny ani se nepodílel na výběru nádobí (a pokud ano, tak byl stejně duchem nepřítomen). Proč by se tedy měl cítit dobře v domě nebo bytě, na který si sice zvykl, ale který v žádném případě neodpovídá jeho potřebám nebo vkusu?

Moc nedejte na to, že když se „alfa“ večer vrátí domů a pochválí vás za atmosféru, svíčky nebo třeba rohožku, o kterou náhodou zakopl, myslí to vážně. On by to stejně všechno udělal jinak. Možná má na všechny ty růžové polštářky či svíčky se srdíčky dokonce averzi. Možná že by nejradši vyhodil váš oblíbený stůl, neboť je hrozně nepraktický a nemůže si na něj položit ani pivo (hned mu nadáváte, že si nevzal podtácek). To se za zdmi dílny nemůže stát!

3. Nesnáší, když přepínáte televizi

Jestliže muž nesdílí váš vkus při sledování televize a ví, že většinou ovladač držíte v rukou právě vy, půjde radši stranou. Tedy do míst, kde je svým pánem a kde rozhoduje dokonce i o tom, co a jak se bude pít. Bez komentáře.

4. Nemá chuť se milovat

Hodiny a hodiny čekáte, až se partner vrátí ze svého kutilského království, ale on pořád nikde? A nenapadlo vás někdy, že je to taktika? Dotyčný se asi chce vyhnout sexu. I to patří mezi důvody, proč ho to – klidně i ve stejné dny – táhne do dílny.

5. Nepustíte ho ke slovu

Potřebuje svůj klid. Musí si nechat všechno projít hlavou, zorganizovat pár hovorů sám se sebou, popřípadě touží vyslovit pár vět, na které se v běžném životě ani neodváží pomyslet. Nebo na to nemá prostor, což je informace, která se vás, jak jinak, nesmírně týká.

Oblíbenou odpočinkovou činností je také válka s nepřáteli, kteří se nemohou bránit. Vás když naštve kolegyně v práci, tak si jdete koupit nové lodičky a hned máte lepší náladu. Muž si zaleze do kouta a při broušení, lakování nebo utahování šroubů myslí na to, jak by nepříjemného protivníka vzal po hlavě kupříkladu heverem.

Chlapské vypořádání, no co? Tolerujte to a ba přímo doporučujte. Budete to pak s muži mít jednodušší.

A jak to máte vy? Jste radši, když je muž v dílně, nebo doma?

Reklama

Načítám