Hlavní obsah

Už vás nemiluje jako dřív? Tři rady, jak to změnit

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Láska... Tohoto krásného citu není nikdy dost. Jak si o ni říct, aby partner pochopil, že ji potřebujete? Začněte tím, že nebudete mluvit v šifrách!

Článek

Celosvětově známý americký psycholog a spisovatel John Gray tvrdí, že jednou z největších překážek trvale romantického vztahu je to, že ženy mají řadu tužeb, přání a potřeb, ale nedávají je najevo. Muži však potřebují slyšet jasné, krátké a přátelsky formulované žádosti. Je to logické.

Na začátku vztahu totiž muž nepotřebuje, aby mu partnerka výslovně říkala, co potřebuje nebo co by si přála, neboť jeho cílem je projevit, že je tu pro ni. Později však začne předpokládat, že se jí všeho dostává, když si neříká o nic dalšího. A jaká je reakce ženy?

Mluvte jasně a pozitivně

„Dřív ses pro mě mohl rozkrájet, teď jen sedíš na gauči a je ti všechno jedno. Jsi k ničemu!“ Zdá se vám to drsné? Zamyslete se, jestli to neděláte taky. Některé ženy totiž neznají jiný způsob, jak o něco požádat než si stěžovat. A to je ten největší kámen úrazu. Takhle se romantika do vztahu vrátit nedá! S partnerem je třeba mluvit úplně jinak: srozumitelně, jasně, stručně a hlavně pozitivně.

„Žádné stížnosti, výtky a výčitky. Čím méně slov použijete, tím snazší pro muže bude vyhovět vám a poskytnout to, co potřebujete,“ apeluje John Gray, jehož radami se řídí miliony lidí. Jak on vidí situaci, kdy máte chuť vyjádřit potřebu romantiky?

Foto: bbernard, Shutterstock.com

Chcete víc lásky? Buďte přímá a přátelská a přestaňte si stěžovat, že už vás nemá rádFoto: bbernard, Shutterstock.com

„V kině dávají nový film. Byla bych moc ráda, kdybychom se na něj spolu zašli podívat. Přála bych si, abychom si spolu zase jednou někam vyšli – jen my dva.“

„Dnes se cítím naprosto skvěle. V práci se mi podařilo uskutečnit jeden obchod. Mohl bys, prosím, zařídit rezervaci v restauraci? Udělalo by mi velkou radost, kdybychom to oslavili.“

„Četla jsem na internetu, jak jsou lidé spokojení s tím novým parkem. Co kdybychom tam o víkendu zajeli? Odvezeš nás tam?“

„Nechala jsem se ostříhat. Moc se mi to líbí. Vím, že tebe účesy a móda zase tolik nezajímají, ale mně vždycky udělá velkou radost, když si všimneš a něco mi řekneš. Mohl bys mi, prosím, příště říct, jak mi to sluší?“

„Je příjemné od tebe slyšet, že se ti líbím.“

„Mohl bys, prosím, dnes večer umýt nádobí? Mám toho moc a chtěla bych si odpočinout.“

„Někdy bych ráda slyšela, že mě máš rád, chybí mi to. Já vím, že mě máš rád, ale je tak milé, když mi to řekneš.“

Nápovědu občas potřebuje každý

Říkejte si o to, po čem toužíte, a nechte partnera, aby vám to plnil. Tak společně můžete překonat stoupající tendenci mužů být stále pasivnější a tendenci žen být stále náročnější. Trápí vás spíš to, že se vám romantiky nedostává v posteli? Chybí vám všechna ta sladká slovíčka, něžnost a ohleduplnost? Můžete to mít zpátky, ale opět platí, že je nutné postupovat opatrně.

Německý odborník na mužské myšlení Hauke Brost tvrdí, že existují dvě možnosti, jak svému partnerovi přiblížit svá něžná přání: 1. Můžete mu to vysvětlit. 2. Můžete mu to předvést – beze slov. Ať tak, či tak, vždy pečlivě dbejte na to, aby si protějšek myslel, že na to přišel sám.

Chválení jako taktika

„Muži jsou v posteli neuvěřitelně citliví. Jakmile mají pocit, že jim chcete poskytnout doučování v oblasti erotiky, jejich chuť na milování se vytratí. Něco takového může vést k několikaměsíční snížené erekci, protože po výtkách se pánové cítí strašně nejistí,“ varuje Hauke Brost, který napsal skvělou příručku „Jak pochopit muže“. V praxi to vypadá následovně.

Oba unaveně klesněte na postel a vy spusťte, jak to bylo úžasné. S požitkem vyprávějte, jak krásně romanticky se k vám choval, hladil vás a postupoval pomalu (přestože to není pravda), a při polibku ještě dodejte, že klidně té romantiky snesete víc a víc. Pak bude sám sebe považovat za velmi dobrého a vás za výbornou partnerku a milenku, která si nestěžuje… Nebo ano?

A jak si vy říkáte o víc romantiky a lásky?

Reklama

Načítám