Hlavní obsah

Malá prsa, velká prsa, břicho? Nevadí! Víme, které plavky udělají z každé ženy bohyni

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

S plavkami je to složité. Hodně toho v nich ukážete, takže můžete mít pocit, že najít opravdu slušivý kousek je v podstatě nemožné. To je ale omyl! I plavky dokážou zamaskovat nedostatky a vyzvednout vaše přednosti.

Článek

Hodně žen plavky nenosí moc rádo. Vlastně je berou jako jakési nutné zlo. To je ale škoda. „Plavky na vás prozradí i to, co nechcete, proto si při jejich výběru dávejte záležet na střihu, barvě, ale i účelu, který mají plnit. Hodně zkoušejte, ať se v nich cítíte co nejlépe,“ radí majitelka obchodu Le Chaton Helena Konarovská.

I když není vaše postava dokonalá, dají se totiž vybrat modely, které vám budou opravdu slušet. Skryjí, co je potřeba, a naopak upozorní na to, co by vidět být mělo.

Ach ta prsa

Že máte hrudník po tatínkovi a o bujném sexy dekoltu si můžete nechat jen zdát? Omyl! Správně zvolené plavky, respektive horní díl, dokážou vaše vnady opticky krásně zvětšit.

Skvělou volbou jsou například podprsenky zdobené nejrůznějšími volány a volánky, které vám dodají potřebný objem.

Službu vám udělá i horní díl střihem připomínající spíš top než podprsenku. Na objemu vám sice nepřidá, ale opticky vám rozšíří hrudník. Pokud jste navíc majitelkou i úzkých ramen, je pro vás tohle ideální varianta.

Foto: Archiv firmy

Dvoudílné plavky s vyztuženou podprsenkou z kolekce Lola Rae, Seafolly, 4460 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Dvoudílné plavky z kolekce Paon s nevyztuženou podprsenkou střihu topu s plastovou ozdobou kolem krku, Nicole Olivier, 6820 KčFoto: Archiv firmy

Řešíte spíš opačný problém? Tedy větší ňadra, která potřebují výraznější oporu? Základní pravidlo zní, nesnažte se svůj hrudník schovávat a maskovat, je to přednost! A s pevnou vyztuženou podprsenkou (ideálně se širšími ramínky), která jim dodá potřebnou oporu a pozvedne je tam, kde jim to bude nejvíc slušet, budete u vody za hvězdy. A nebojte se barev a vzorů, ty k létu patří bez ohledu na velikost ňader.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Dvoudílné plavky z kolekce Venezia Artiste s balkonovou vyztuženou podprsenkou a širšími ramínky udrží i hodně velká prsa, Lise Charmel, 5180 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Dvoudílné plavky s vyztuženou balkonovou podprsenkou bez kostic a s širokými ramínky na zavazování za krk z kolekce Flower Festival, Seafolly, 3810 KčFoto: Archiv firmy

Nedokonalé bříško?

Možná vám bříško „zdobí“ strie po dětech, nebo není podle vás dostatečně ploché. Každopádně žen, které se za tuhle část svého těla poněkud stydí, je nespočet.

Tak se netrapte titěrnými bikinami, zkuste třeba tankiny. Při opalování horní díl snadno vyhrnete, ale když chcete, potřebné partie zakryjete.

Chyba ale není ani pořídit si klasické jednodílné plavky. Už dávno totiž neplatí, že je to nudný kousek pro postarší upjaté dámy. „Návrat jednodílných plavek jen svědčí o tom, že ne vše musí být na první pohled k mání. Plavky vcelku nechají vyniknout vaše ženské proporce, formují postavu a jsou sexy, a navíc dávají větší prostor mužské fantazii,“ říká Renata Durdová z internetového obchodu s módou Answear.

A pokud se nechcete vzdát dvoudílného provedení plavek, zkuste to s kalhotkami se zvýšeným pasem, které končí někde u pupíku. Že je to podle vás retro? Možná, ale právě retro je nyní hodně v kurzu!

Foto: Archiv firmy

Na foto: Zářivě modré tankiny s řasením v problémových partiích z kolekce Cocktail, PrimaDonna, 4260 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Černé jednodílné plavky s rafinovanými průsvity z kolekce Mirachic, Miradonna, 3680 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Answear

Na foto: Jednoduché černé plavky s hlubokým šněrováním, Guess Jeans, 2899 KčFoto: Answear

Foto: Archiv firmy

Na foto: Zářivě růžovo-fialové jednodílné plavky s hlubším dekoltem, Lascana, 1919 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Dvoudílné plavky s korzetovou podprsenkou a kalhotkami s vyšším pasem, Calzedonia,1800 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Dvoudílné plavky s kalhotkami se zvýšeným pasem v jemných pastelových tónech z kolekce Marks & Spencer, 690 KčFoto: Archiv firmy

A co nohy?

Jste štíhlé, velikost ňader neřešíte, ale spíš přemýšlíte, jak opticky zkrášlit svoje nožky? Nejčastějším problémem bývá jejich délka. Pokud tedy máte pocit, že jsou vaše nohy příliš krátké, pomozte si správným střihem spodního dílu plavek.

Nohy opticky prodlužují šňůrkové bikiny a obecně pak kalhotky více vykrojené.

Foto: Bibloo

Na foto: Růžové plavky s „dvojitým“ vykrojením, Calvin Klein, 2198 KčFoto: Bibloo

Foto: USABoutique

Odvážnější model s výrazným vykrojením spodního dílu, Victoria´s Secret, 4360 KčFoto: USABoutique

Jaké plavky nosíte nejraději? Bikiny, tankiny či jednodílné?

Reklama

Související témata:

Načítám