Hlavní obsah

Máte menší prsa? Víme, jaké podprsenky jsou pro vás ty pravé!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte, jak to u většiny žen chodí. Každá chce přesně to, co nemá, a stejný vzorec platí, když jde řeč o prsou. My vám dnes ukážeme, jaké podprsenky budou slušet menším ňadrům a v jakém prádle vás už v životě nenapadne stěžovat si na svou velikost.

Článek

Krásné prádlo je pro dámy jedním z nejdůležitějších prvků šatníků. Dalo by se přirovnat k absolutním základům, na kterých se následně postaví celá garderoba. Proto je tak podstatné, aby bylo nejen pěkné na pohled, ale především kvalitní, z příjemného materiálu, a hlavně aby dokonale seděl střih.

Pravda je bohužel taková, že velké množství žen stále neví, jakou doopravdy velikost mají. Můžou si kupovat košíčky B a C, být nešťastné z toho, že mají malá prsa, přičemž jejich opravdová velikost je mnohem větší.

Jak zjistit svou velikost?

K tomu potřebujete znát pouze dvě čísla – obvod svého hrudníku pod prsy a obvod prsou v tom nejvystouplejším bodě. Důležité je, aby krejčovský metr nebyl při měření na volno. Obecně je samotný košíček podprsenky určen rozdílem mezi obvodem hrudníku pod prsy a obvodem hrudníku v nejvyšším bodě. Například košíček A máte v případě, že je rozdíl mezi těmito údaji 12–13 cm, košíček B 14–15 cm.

Velikosti a číslování se však můžou lehce odlišovat u různých výrobců. Proto je koupě podprsenky naslepo bez důkladného vyzkoušení, vyhozením peněz. Velký vliv na to, jak vám padne, má totiž i samotný střih a tvar košíčků.

Malá prsa a jejich výhody

Za malá prsa se označují košíčky AA, A, B a někdy i C. Protože je poprsí symbolem ženskosti, mají často dámy s těmito velikostmi potíže se sebevědomím a nedokážou si pořádně uvědomit, kolik výhod to přináší. Majitelka obchodu Le Chaton Helena Konarovská dodává: „Pokud byste měly opravdu problém a velmi se styděly, protože máte opravdu malá ňadra, tak si uvědomte, že někteří muži tvrdí, že to, co se vejde do dlaní, je nejpříjemnější. A tu správnou dlaň už si musíte vybrat samy."

Menší ňadra nemusí tolik zápasit s gravitací, tudíž podprsenka toho nemusí tolik „unést“. To se odráží na výběru střihu a modelů. Na menší prsa se dá sehnat mnohem více krásných kousků, a velké množství značek, obzvlášť italských a francouzských, nevyrábí větší košíčky než „céčka“.

V neposlední řadě tu je i zdravotní hledisko – ženy s velkým poprsím často trpí bolestmi zad nebo krku, čemuž se majitelka košíčků B může vyhnout.

Nejslušivější modely

Kdo si chce „přilepšit“ a dodat dekoltu objem, nejspíš sáhne po podprsenkách s push-up efektem. Díky ním budete mít prsa o něco výš, a hlavně se budou zdát větší. V košíčkách je většinou umístěná výplň, nebo může ňadra nadzvedávat a vytvářet objem speciální střih.

Push-up podprsenky se vyrábí v nejrůznějších provedeních. Na běžné denní nošení nejspíš nejvíc využijete hladké jednobarevné modely, protože krajkové, nebo jinak reliéfní kousky můžou být pod oblečením vidět. Plusem je, když se u basic kousků dají odepnout ramínka. Například pod tak populární topy s odhalenými rameny byste nenašly lepší řešení.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Vzorovaná vyztužená podprsenka s odepínacími ramínky z kolekce Jardin premier, Antigel, 1760 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Modrá vyztužená push-up podprsenka s krajkou, Marks & Spencer, 1099 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Černá podprsenka super push-up s elementy krajky, Pleasure State Couture – Simone Laurent, 3680 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Tělová hladká podprsenka Push-up Magic Boost, Triumph, 1590 KčFoto: Archiv firmy

Dalším favoritem jsou podprsenky s kosticemi, ale s měkkými, poloprůhlednými košíčky. Kostice ňadra nadzvednou, ale absence výplně v košíčkách nechá vyniknout váš přirozený tvar prsou. Jsou to velmi svůdné kousky, ve kterých si budete připadat neodolatelně žensky.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Nevyztužená podprsenka balkonového střihu s kosticí z jemného transparentního tylu, model Takashi, Andrés Sardá, 2780 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Podprsenka z krajky a hedvábí ve světlých tónech, Intimissimi, 1049 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Nevyztužená podprsenka s kosticí a nízkým svůdným střihem, model Danilo, Andrés Sardá, 3060 KčFoto: Archiv firmy

Velký boom prožívají už několik sezon podprsenky absolutně měkké bez výztuže a bez kostic. Tyto modely vyniknou opravdu jen na menších prsou. Jsou to kousky z větší části krajkové a ozdobné. „Prádlo je tak IN, že nyní můžete nechat menší kousek klidně vykukovat. Ještě nikdy nebylo tak moc v módě, aby se prádlo stálo plnohodnotnou součástí outfitu,“ říká Soozie Jenkinson, odborník značky Marks & Spencer.

Na to, abyste si pod jednoduché bílé tričko s větším výstřihem vzaly černou krajkovou podprsenku a nechaly ji sem tam vykukovat, potřebujete trošku více odvahy, ale věřte, vypadá to senzačně!

Foto: Archiv firmy

Na foto: Černá průhledná krajková podprsenka bez kostic, řada Villa des Lys korzetového typu, Maison Close, 1250 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Nevyztužená podprsenka bez kostic trojúhelníkového střihu, kolekce Jewell, Marie Jo, 2310 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Něžná krajková podprsenka bez výztuže s širším dolním lemem, Etam, 899 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Velmi pohodlná nevyztužená trojúhelníková podprsenka bez kostic z kolekce Eden, Simone Pérèle, 1620 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Bledě modrá krajková podprsenka s širším lemem, Lindex, 699 KčFoto: Archiv firmy

Máte menší ňadra? Jaké modely máte osobně nejraději vy?

Reklama

Související témata:

Načítám