Hlavní obsah

Manželská krize v Bílém domě? Podívejte se, jak Melania svými gesty odmítá manžela

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Donald Trump (71) byl jedním z nejmocnějších mužů světa ještě dříve, než se stal prezidentem. Tím si svoji pozici jen potvrdil. Po jeho boku by měla stát silná a oddaná žena, která mu bude jak múzou, tak poradkyní. Melania Trump (47) si v této roli ale není příliš jistá.

Článek

Je Melania Trump v pozici první dámy šťastná? Její manžel tvrdí, že to „prostě miluje“. Řeč jejího těla ale často mluví jinak. Jeden by spíš řekl, že je zakletá ve vlastním já a čeká, kdy se stane zázrak, celá tahle kapitola jejího života skončí a ona se bude moct vrátit k navrhování šperků a hodinek a péči o syna Barrona (11).

Neviditelná ruka manžela

Není s to sžít se s rolí první dámy, anebo je jí už nepříjemné být manželkou Donalda Trumpa? Těžko soudit. Je ale dost pravděpodobné, že to bude kombinace obojího. Ostatně – občas na sebe v tomto směru nechtěně upozorní, naposledy počátkem týdne. Manželé měli namířeno do vládního leteckého speciálu a po celou dobu byli pod drobnohledem novinářů. Donald Trump se snažil vzít ženu za ruku, ovšem ta měla přes ramena přehozený kabát a nevyvinula sebemenší snahu manželovi pomoci svou ruku najít nebo mu ji snad sama nabídnout.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump se snaží vzít manželku za ruku. Ta ji však schovává pod kabátem a jeho snahy ignorujeFoto: Profimedia.cz

Mohlo by se zdát, že si toho první dáma jen nevšimla, nicméně prezident hledal její ruku několik dlouhých vteřin. Nakonec to vzdal, zastavil se, vzal Melanii kolem ramen, nasměroval ji na reportéry a oba vyšvihli americký úsměv jako z partesu. Po celý zbytek doby, co šli vedle sebe, jim mezi těly dělala bariéru kabelka, kterou Melania držela v ruce.

Občas může dojít k nedorozumění i v řeči těla, nicméně odborníci na tuto formu komunikace se nechali slyšet, že to není poprvé, co Melania ruku svého muže tímto způsobem odmítla. Podobné gesto zaznamenali například už vloni na jaře při návštěvě Říma nebo Tel Avivu. A to není všechno.

Foto: Profimedia.cz

Z nepříjemné situace nakonec Donald Trump vybruslil tak, že Melanii objal okolo zad a otočil směrem k novínářůmFoto: Profimedia.cz

Porušení tradic

O tom, že prezidentský pár prochází krizí, hovoří mnohem víc věcí. Koncem ledna měl prezident projev v Kongresu. Je zvykem, že při této významné příležitosti dorazí po boku hlavy státu i jeho žena. Letos ale přijel každý sám, což je považováno za porušení tradice. Melania Trump také zrušila svoji účast na Světovém ekonomickém fóru ve Švýcarsku, kam měla manžela původně doprovázet. Proč to všechno? The Wall Street Journal nedávno obvinil Donalda Trumpa z nevěry – už rok po svatbě se měl prý zaplést s pornoherečkou Stephanií Clifford (38).

Vztah Melanie a Donalda Trumpových byl také velmi zpochybněn v knize „Fire and Fury: Inside the Trump White House“ (Oheň a hněv: Uvnitř Trumpova Bílého domu). Vyšla začátkem ledna a odkrývá magnátův první rok v prezidentském úřadě. „Moc času spolu netráví. Ona navíc často ani neví, kde její manžel je,“ popisuje autor knihy Michael Wolff (64).

Prezident o své polovičce mluví jako o „trofejní manželce“ a může na ní oči nechat. Nezdráhá se jí lichotit před cizími lidmi, dokonce tak moc, že jí samotné je to občas nepříjemné. Jak se musí cítit žena, která je adorována primárně kvůli svému vzhledu? Navíc když jsou v rodině další ženy, kterým se dostává mnohem větší úcty než jí samotné?

Foto: Profimedia.cz

Když dvě dělají totéž, není to totéž. První prezidentova dcera Ivanka (vpravo) je vždy elegantní a je vyzdvihována pro svoji dokonalost. Druhá dcera Tiffany, 24 (vlevo), je považována spíše za šedou myšku. Tato fotka mluví za vše Foto: Profimedia.cz

Všechny prezidentovy ženy

Jednou z nich je bezesporu dcera Donalda Trumpa z prvního manželství Ivanka Trump (36). Vždy skvěle učesaná, oblečená, elegantní, bez potíží zvládá byznys i péči o děti a má dokonalou rodinu. Její otec si k ní chodí pro rady a její manžel Jared Kushner (37) je dokonce jedním z jeho poradců. Ačkoliv i do Ivanky se média a veřejnost občas obují, zejména když se snaží zpochybnit její inteligenci, rozhodně to nikdy není tak moc jako v případě Melanie. Ivančina rodina je zkrátka vzorová a navíc se ráda předvede – na rozdíl od první dámy.

Foto: Profimedia.cz

První manželka Ivana Trump se dodneška ráda vyjadřuje k manželství s Donaldem, byť se rozvedli už v roce 1992Foto: Profimedia.cz

Nejen Ivance Trump se dostává větší pozornosti. Zdá se, že větší úctě se těší i první prezidentova žena a Ivančina matka Ivana Trump (68). Oproti Melanii má jednu velkou výhodu – je mnohem otevřenější a bezprostřednější a nemá kolem sebe postavenou zeď, přes kterou by nenechala své emoce projít. Pro novináře je vděčným objektem, a navíc si s nimi často ráda povídá – je to mnohem více „holka od vedle“.

Je evidentní, že Melania Trump se v roli první dámy necítí zcela pohodlně. Bohužel ani okolí jí to příliš neulehčuje a pověst ledové královny, která z výšky mlčky shlíží na své poddané, se jen prohlubuje. Ostatně, není to první prezidentská manželka, která by se raději vrátila do svého obyčejného života.

Je vám Melania Trump sympatická?

Reklama

Načítám