Hlavní obsah

Masáž prostaty: skvělá prevence problémů i milostná předehra

Foto: istockphoto

Zpestřete si vaše hrátky a prospějte tím prostatě vašeho mužeFoto: istockphoto

Jste dobrodružnější povahy a zkoušíte rádi nové věci? Vyzkoušejte masáž prostaty! Tato masáž může být příjemnou milostnou předehrou, a navíc je také skvělou prevencí proti zvětšené prostatě či rakovině prostaty. Správně provedená masáž upravuje hladinu hormonů v těle, a tak může mít pozitivní vliv i na vypadávání vlasů či imunitu.

Článek

V prostatě najdete tisíce nervových zakončení, jejichž stimulace může být velice příjemná. U některých mužů vede masáž prostaty k vyvrcholení, ale není to pravidlem. Masáž lze provádět vnitřně přes konečník nebo zvenku masírováním hráze – to je ale méně účinné.

Prostatu lze nahmatat v konečníku zhruba 5 centimetrů od vstupu. Na dotek je citlivá, ale zdravá prostata by neměla bolet. Jestliže zjistíte, že je prostata vašeho muže na dotek bolestivá, je nutné, aby si domluvil co nejdříve návštěvu u urologa. Zvláště pak pokud trpí i nějakými problémy s močením jako je například častá potřeba chodit na záchod nebo neschopnost vymočit se úplně. Před návštěvou by si měl ještě vyplnit dotazník UROtest a vzít si ho s sebou. Výsledky UROtestu odhalí, jak je na tom prostata a močový měchýř vašeho muže a lékaři pomůžou při stanovení diagnózy.

U masáže prostaty je třeba dodržet pár pravidel tak, aby se stala příjemným zážitkem, který si rádi zopakujete.

1) Hygiena

Pokud se rozhodnete pro přímou masáž přes konečník, je hygiena velice důležitá. Partner by se minimálně hodinu před masáží měl zajít na toaletu vyprázdnit. Další možností je klystýr provedený chvilku před masáží. Nedílnou součástí by měly být také latexové rukavice.

2) Lubrikace

Stěny konečníku jsou velice citlivé a náchylné k poranění. Proto je nutné používat dostatek lubrikace, nejlépe lubrikační gely na bázi silikonu. Osoba, která masáž provádí, by také měla mít krátké a zapilované nehty bez ostrých hran.

3) Poloha a dostatek času

Zajistěte si na masáž dostatek času, základem úspěšné masáže je trpělivost a dostatečné uvolnění masírovaného. Masáž se nejlépe provádí vleže na břiše nebo na zádech.

4) Opakování masáže

Pokud se vám masáž zalíbí, můžete ji provádět opakovaně. U každého individuálně, nicméně masáž by se neměla provádět víckrát než jednou nebo dvakrát do měsíce.

5) Postup při masáži

Masáž začínejte v okolí konečníku a postupně a jemně pronikejte dovnitř. Prostatu najdete v podbřišku zhruba 5 centimetrů od vstupu. Prstem byste měly směřovat nahoru, v případě polohy na břiše naopak dolů. Prostata má přibližně velikost a tvar kaštanu, po jejím nahmatání na ni můžete zkusit jemně zatlačit. Pozorně sledujte reakci masírovaného a komunikujeme s ním, abyste zjistily, co mu je příjemné. Někteří muži preferují jemné a pomalé krouživé pohyby, jiní například intenzivní a přerušované pohyby. Spolu s prostatou můžete masírovat i semenné váčky umístěné nad prostatou.

Pokud se chcete dozvědět více o prostatě vašeho muže, navštivte stránky www.UROtest.cz. Nejen že získáte důležité informace, ale také můžete společně s mužem vyplnit dotazník, který vám napoví, v jaké kondici se nachází jeho prostata.

Foto: Alfa Medimedia

Zjistěte stav prostaty vašeho mužeFoto: Alfa Medimedia

Reklama

Načítám